Само два дни, след като Йордан Гълъбов завърши седми на

...
Само два дни, след като Йордан Гълъбов завърши седми на
Коментари Харесай

Йоана Илиева с рекордно шесто място на eвропейското първенство по фехтовка за жени в Пловдив

Само два дни, откакто Йордан Гълъбов приключи седми на шпага на eвропейското състезание по фехтовка за мъже и за дами в Пловдив, българската фехтовка означи ново рекордно класиране за последните 30 години. Йоана Илиева зае шесто място на сабя на шампионата при извънредно мощна конкуренция. В шампионата участваха множеството от най-силните сабльорки в Европа, а втората и петата в международната класация останаха отвън топ 20.

Йоана Илиева стартира мощно шампионата и записа в групите пет победи и една загуба, което й отреди четвърто място в подреждането за елиминациите. В първия дуел от втория кръг на директните елиминации състезателката на клуб " Свечников ", под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, победи Илинка Пантис от Румъния с 15:4. В идната среща, годна за място измежду най-хубавите осем Илиева победи 14-ата в международната класация Микела Батистон от Италия с 15:8. В дуела за място на полуфиналите българката се изправи против Теодора Контура от Гърция и отстъпи с 13:15 след две противоречиви съдийски решения, които взеха решение изхода от мача. За страдание, сабльорката ни нямаше право на повече видеконтрол и беше принудена да одобри загубата. Въпреки това Илиева се класира шеста и записа рекордно за последните 30 години класиране на българската фехтовка.

Сабльорката, която преди по-малко от месец стана европейска шампионка за дами до 23 години, още веднъж потвърди, че има голям капацитет и е действителна конкуренция за най-хубавите фехтовачки в света. Следващата цел пред Илиева са медалите на Европейските игри в края на юни в Полша и на Световното състезание в края на юли в Милано.

Другите три български сабльорки на Европейското състезание в Пловдив също демонстрираха добра игра. Емма Нейкова се класира 34-а, откакто в първия дуел от елиминациите отстъпи пред Ирина Шчукла от Турция с 14:15. Олга Храмова приключи 42-а, а Кристина Миланова е 45-а.

В конкуренцията на рапира мъже Матей Матеев е 64-и, Велин Стойчев раздели 65-66 място с Марк Леополд Кучта от Словакия, Калоян Николов раздели 67-68 място с Илиас Ризос Джанос от Гърция, а Васил Чепишев раздели 69-70 място със Силвиу Розу от Румъния.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР