Само допреди седмица Украйна казваше на руснаците да се прибират

...
Само допреди седмица Украйна казваше на руснаците да се прибират
Коментари Харесай

Руски турист издаде местоположението на руска система за ПВО в Крим

Само допреди седмица Украйна споделяше на руснаците да се прибират вкъщи, а в този момент благодари на един съветски екскурзиант в Крим, който оказа помощ да се разкрие местоположението на жизненоважна система за противовъздушна защита.

" Може би сме прекомерно строги към съветските туристи - този човек беше в действителност потребен ", написа през днешния ден Министерството на защитата на Украйна в шеговит пост в Туитър.

Съобщението беше съпроводено от фотография на топчест възрастен мъж с къси панталони, който стои на плажа, а на назад във времето се вижда съветска противовъздушна система С-400.

Снимката е качена в обществената медия ВКонтаке - съветския еквивалент на Фейсбук - през уикенда, дружно с всички данни за геолокацията.

Това разреши на интернет откривателите да открият местоположението на противовъздушната система - за която се допуска, че е най-сложната в Русия - в солена низина покрай град Евпатория.

Местоположението съответствува със известията на съветския губернатор на Севастопол Михаил Развожаев за интензивност на противовъздушните системи в региона през уикенда.

То съответствува и с други отдалечени фотоси на същата система, направени в края на юли и също качени в съветските обществени медии.

Изглежда, че Министерството на защитата на Украйна е взело под внимание местоположението, като саркастично сподели на руснака: " Благодаря ти и продължавай в същия дух!

Съдбата на противовъздушната система към този момент е незнайна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР