Само допреди няколко дни терминът обгрижване тук не съществуваше. Но

...
Само допреди няколко дни терминът обгрижване тук не съществуваше. Но
Коментари Харесай

Канадци създадоха движение обгрижване в условията на коронавируса

Само допреди няколко дни терминът " обгрижване " тук не съществуваше. Но три дни по-късно нещо, почнало като метод да се помогне на хора в тежко състояние в Торонто, се трансформира в придвижване, което бързо се популяризира в Канада.

За 72 часа бяха основани над 35 групи във Facebook за обслужване на локалните общности в градове като Отава, Халифакс и община Анаполис в Нова Скотия, включващи над 30 000 участници.

Нови хора се причисляват към групите, които оферират помощ на други в техните общности, изключително на такива, които са в нараснал риск от здравни затруднения, свързани с ковид.

Разразилата се пандемия породи вълна от достойнство по света - от разнасяне на чорба на възрастни хора в Обединеното кралство до група за извършения за карантинирани поданици по балконите им в Испания. Но в Канада - страна, за чиито поданици съществува медиен стандарт като " необятно скроени ", помощта за другите се трансформира в проведено придвижване, наречено " обгрижване ".

То напълно се провежда посредством обществените мрежи, откъдето се лее алтруизъм, а (съответните) хаштаги непрекъснато изсипват купища образци за такива положителни каузи, протичащи се в разнообразни локални общности в Канада, което е ободряващо четиво в тези тревожни времена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР