Само до преди шест години Рустам Набиев е бил напълно

...
Само до преди шест години Рустам Набиев е бил напълно
Коментари Харесай

Да изкачиш осемхилядник без крака

Само до преди шест години Рустам Набиев е бил изцяло елементарен човек с естествени за възрастта си фантазии. Докато е боец обаче, се случва злощастие, което изцяло трансформира живота му. Казармата в Сибир, в която служи, се срутва, а той изгубва и двата си крайници.

Миналата година някогашният парашутист се изкачи на най-високия връх в Русия - Елбрус (5642 м).

А преди броени дни руснакът стана първият човек в света, който се изкачи осемхилядник. Това е планината Манаслу (8163 м) в Хималаите, на територията на Непал - осмата по височина планина в света.

Преходът лишил на 29-годишния Набиев 34 дни, а изкачването е станало благодарение на шерпите. " Това беше като задача, която трябваше да завърша поради всички тези хора, които ме следиха ", сподели Набиев, представен от msn.

" С този акт желаех да покажа, че всичко в този живот може да бъде реализирано посредством дейности ", споделя той. " Мислех доста за постигнатото и осъзнах, че направих нещо необикновено ", уверен е той. " Дълбоко в себе си даже не мога да допускам ".

Оттук нататък през него седи друга задача - да построи дом за фамилията си и да има наследник. Той към този момент е татко на две девойки. Едва ли нещо може да му попречи да не успее.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР