Само дни след представянето на първия електрически пикап, произведен от

...
Само дни след представянето на първия електрически пикап, произведен от
Коментари Харесай

Тесла вече със 146 хил. поръчки за електропикапа

Само дни след представянето на първия електрически пикап, създаден от компанията " Тесла " (Tesla ), към този момент са направени към 146 хиляди поръчки за возилото " Сайбъртрък " (Cybertruck), чието произвеждане ще стартира през втората половина на 2021 година и ще се продава за 39 900 $.

Това разгласи основният изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъкс в своя профил в Туитър. По думите му в 42 % от поръчките клиентите желаят да окомплектоват автомобила си с два мотора. Версията на пикапа с три мотора е заинтересувала 41 на 100 от купувачите, а тази с един мотор – единствено 17%.

Мъкс обръща внимание на това, че компанията му не е правила огромна рекламна акция, с цел да увеличи търсенето на " Сайбъртрък ", а също по този начин не е привлякла звезди в нея, с цел да притегли вниманието към машината.

" Сайбъртрък " бе показан за пръв път пред аудитория в четвъртък в Лос Анджелис. Тогава се потвърди здравината на бронята му, откакто удар с чук не остави и драскотина. Според Мъск бронята е непробиваема за патрони. Бронирани и нечупливи се твърди, че са и прозорците на пикапа, само че опитът с тях приключи злощастно и те се натрошиха.

Електропикапът ще е наличен в три версии съгласно мощността на мотора си. В най-хубавия си вид той ще може да минава без презареждане 800 км, а за 2.9 секунди ще може да доближава скорост над 96 км/час. Обемът на багажникът на возилото е към 2.8 хиляди литра. Машината ще поддържа и функционалност на автопилот.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР