Само ден след като премиерът Бойко Борисов обяви новия пакет

...
Само ден след като премиерът Бойко Борисов обяви новия пакет
Коментари Харесай

Безвъзмездни 30 млн. лв. за автобусните фирми и 134 млн. лв. за безработни

Само ден откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи новия пакет от социално-икономически ограничения за 1.162 милиарда лева, държавното управление утвърди на изключително съвещание във вторник по здрач огромна част от ограниченията, в това число и такива, които не бяха обявени до момента. Прието бе удължаването до 31 август на изключителната конюнктура, което разрешава на държавното управление бързо да взема решения за бюджетни разходи, както и добавката от 50 лева към августовските пенсии на 2.1 млн. души и ваучерите за отмора на на медицинските лица у нас за 210 лева

Автобусните превозвачи ще получат безплатно 30 млн. лева, само че какви ще са критериите за разпределянето на средствата по схемата за подкрепяне на автобусните компании не се показва. Парите ще дойдат от оперативната стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година (ОПТТИ), от която 192.5 млн. лева ще се трансферират към програмата " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК). Средствата са от недоговорени средства по транспортната стратегия и ще отидат за бизнеса, само че защо тъкмо в държавното прессъобщение не написа.

Преразпределят се средства и от още две стратегии за финансиране на ограничения против рецесията, подбудена от ограниченията против ковид. От " Наука и обучение " и " Добро ръководство " се трансферират надлежно близо 29 млн. и 105 млн. лева неусвоени средства към програмата " Човешки запаси " за заплащане към безработни лица, хора, застрашени от загуба на работно място, както и други уязвими групи, наранени от ограниченията против Covid-19=

Допълнителните по 50 лева към августовската пенсия на над 2.1 млн. души ще коства на бюджета над 106 млн. лева Очевидно за всеки то трите месеца обещани добавки ще се взема настрана решение на държавното управление.

На здравното министерство се отпускат 7.4 млн. лева за съответна подготвеност и увеличение потенциала на лечебните заведения за справяне на здравната система при пандемична конюнктура. Одобрени са и 210 лева за ваучери за отмора у нас на медицинските лица, работили с пациенти с ковид, за която преди ден Борисов сподели, че ще коства над 8 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР