Само ден, след като народните представители приеха окончателни промени в

...
Само ден, след като народните представители приеха окончателни промени в
Коментари Харесай

Срокът за подмяна на касовите апарати се удължава

Само ден, откакто народните представители одобриха дефинитивни промени в закона за митниците и закона за Данък добавена стойност, с които се вкарват по-строги условия към софтуера за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти и към производителите, разпространителите и ползвателите на подобен програмен продукт, се разбра, че срокът това да се случи няма да бъде спазен.

" Срокът е краят на 2018 година Съгласно измененията, който визира софтуера за ръководство на продажбите, дадохме период от шест месеца, което значи, че крайният период за подмяната на касовите апарати ще бъде малко по-дълъг ", разяснява ръководителят на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова пред Българска национална телевизия.

По думите й няма да бъдат подменяни всички касови апарати. " Тези, които са закупени през последните три години, са от по-съвременен вид и с по-съвременна фискална памет, която може да бъде настроена към новите условия. По-старите касови апарати, чийто програмен продукт не може да бъде освежен, евентуално ще се наложи да се подменят ", съобщи тя.

Тя прикани притежателите на обекти да не изчакват последния миг. Менда Стоянова съобщи, че в случай че не се подменят всички касови апарати към еднакъв миг, ще има икономическа неравнопоставеност сред търговците, които ще подменят първи касовите си апарати и ще регистрират целия си оборот и тези, които не го вършат.

Тя отхвърли обвиняванията, че подмяната на касовите апарати ще стане от компании, близки до ГЕРБ. По думите й търговците би трябвало да купят касови апарати, чийто програмен продукт разрешава да се предават данни към Национална агенция за приходите, а не да купят съответен модел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР