Само ден след Голяма Богородица неостаряващата кралицата на поп музиката

...
Само ден след Голяма Богородица неостаряващата кралицата на поп музиката
Коментари Харесай

Мадона Луиз Чиконе – Голяма Богородица

Само ден след Голяма Богородица неостаряващата кралицата на поп музиката навършва 60 години. Преди дни най-продаваната изпълнителка на всички времена означи юбилея си като блесна на корицата на италианското издание “Вог ”. И даде обещание удивително завръщане на сцената.

Обществото си мисли, че когато една жена доближи избрана възраст, тя безусловно би трябвало да стартира да се държи и облича по избран метод. Е, аз не последвам разпоредбите, в никакъв случай не съм и няма да стартира в този момент. Думите на Мадона от едно от последните й изявленията не биха подхождали повече на никой различен.

За всичките над 35 години на сцена Мадона не признава правила, а основава свои. Диктува трендовете, освен в музиката и модата, а в цялата американска просвета. И не мисли да стопира. След дълго мъртвило приготвя нов 14-ти албум, който ще излезе до края на годината.

Животът и кариерата на Мадона наподобяват на филм на холивудски режисьор с прекомерно развинтено въображение.

Родена в Бей Сити, Мичиган, третото от осем деца в фамилията, тя израства в строга католическа атмосфера. Майка й умира от рак, когато Мадона е на 5 година и е отгледана от детегледачка, за която татко й се дами.

Като тийнейджърка бъдещата звезда идва в Ню Йорк с огромна фантазия и 37 $ в джоба, с цел да каже няколко години по-късно “няма да бъда щастлива, до момента в който не стана толкоз известна, колкото е Господ ”.

Днес от дълго време Мадона е кумир за милиони почитатели и е най-продаваната изпълнителка в музикалната история. А 37-те $ са набъбнали до милиони. Преди 5 години “материалното момиче ” влезе даже в листата на милиардерите.

През 1982 г. певицата подписва контракт със “Сайър Рекърдс ”, а първият й шлагер “Everybody ” е въртян по доста радиостанции, ориентирани към феновете на ритъм енд блус музиката. Това довело до всеобщото мнение, че Мадона е тъмнокожа. Снимката й не се появява на обложката на сингъла, защото звукозаписната компания не желае да загуби тъмнокожата аудитория.

През идващите години MTV настойчиво построява облика на Мадона като игрива и секси композиция от пънк и поп. Изрусената й коса с кестеняви корени, дантелените ръкавици и колан с надпис “Boy Toy ” стават запазена марка за поп културата по това време.

В средата на 80-те известността й е толкоз огромна, че хиляди тийнейджърки подражават ревниво на своя кумир.

Световното й турне Who’s That Girl World Tour провокира първия от многото й следващи конфликти с Ватикана.

През идващите години провокациите на Мадона постоянно излизат отвън рамките на положителния звук.

Еротичната книга “Sex ” включва голи снимки на Мадона дружно с други известни персони. Разбунената аудитория е шокирана и от последвалия албум “Erotica ”.

През 1995 година написа в писмо до режисьора на “Евита ”, че е родена за ролята на Ева Перон и я получава, а по-късно печели “Златен глобус ” за най-хубава актриса.

На 42 Мадона издава албума “Music ”, в който изоставя религиозните и полови тематики.

Малко по-късно “Отнесени от бурята ” е жигосан от рецензията, същата е и ориста на следващия албум – “American Life ”, публикуван през 2003 г. Наричан е “бездушен ” и провокира скандал поради нападките към американския президент Джордж Буш.

Следват няколко международни турнета, които й носят огромен триумф. През 2009 година Мадона пее за първи път в България на националния стадион “Васил Левски ” пред съвсем 60 000 души.

През май 2012 година стартира турнето си MDNA Tour, което е второто най-успешно турне на певица в историята. Последният й албум излиза през 2015 година и музиката остава на назад във времето.

В персоналния си живот Мадона е хала, както и на сцената. Днес тя е майка на шест деца, четири от които осиновени.

Първият й брак с Шон Пен е непрекъснато разтрисан от кавги и влечението му към алкохола – по тази причина трае единствено четири години – до 1989 година

Певицата ражда първото си дете на 38 от любовника си Карлос Леон, който е треньор по фитнес. Две години по-късно се дами за Гай Ричи, с който имат наследник, само че през 2008 година се развеждат. Следва 3-годишна връзка с много по-млад от нея френски балетист. Кралицата на попа претърпява личностна смяна през годините и се трансформира в благотворител, като подарява над 10 милиона $ в помощ на деца от Малави, изгубили фамилиите си поради СПИН.

Днес Мадона публично няма мъж до себе си и се посветила на децата си. Живее в Лисабон поради футболната кариера на сина й Дейвид. 60-тия си рожден ден през днешния ден кралицата на попа ще посрещне в Малави, където с помощта на нейната фондация бе открита детска болница.

Възпява обичаните си места за секс


По всичко проличава, че и на 60 година Мадона не мисли да стопира с провокациите. Тя издаде, че новият й албум, който се чака да излезе до края на годината, ще бъде повлиян от португалската музика и в записите му ще вземат участие реализатори от страната, която тя избра за собствен дом.

По думите й в албума, озаглавен “Risky places ”, ще има и някои скандални части. В него ще бъдат възпети местата, на които звездата си фантазира да прави секс. Сред тях са игрище за голф, черква, мазето на татко є, гробище и спалнята на рапъра Кендрик Ламар.

За нея


Даде начало на гражданска война


Последната същинска гражданска война беше стартирана от Мадона преди повече от 25 години. Не мисля, че има някой, който й е по-голям почитател и й се възхищава повече от мен – и на личността и на професионализма й.

Лейди Гагa


Бракът ни беше безконечен цирк


Дори не подозирах в какъв безконечен цирк ще се трансформира бракът ни. Не познавате Мадона – за нея имиджът й пред обществото и почитателите е всичко. Не знам за какво въобще се заблуждавах, че можем да живеем като естествена двойка. Всяка наша стъпка минаваше през сътрудниците й – все едно бях женен за тях и бях в някакъв филм.

Бившият й брачен партньор Гай Ричи


Искам да съм „ черната Мадона “


Мадона е моят кумир и изпълнителят, който е оказал най-голямо въздействие върху мен. Искам аз да бъда “черната Мадона ”. Тя е огромно ентусиазъм за мен, изключително при започване на кариерата ми. Тя е фактор в целия развлекателен бизнес въобще.

Риана


Тя загуби връзката с публиката


Изпълнението й загуби своята артистичост и тя загуби връзката си с публиката. Това е разочароващо. Колко същински турнета има тя от 1994 година насам? Пет? Трудно е да ги виждам, тъй като знам защо е способна.

Братът на Мадона Кристофър Чиконе
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР