Само ден преди жестокото убийство в резултат на 54 пробождания

...
Само ден преди жестокото убийство в резултат на 54 пробождания
Коментари Харесай

30 години затвор грозят Ивет Стайкова, която уби баба си – актрисата Виолета Донева

Само ден преди жестокото ликвидиране вследствие на 54 пробождания с кухненски нож от личната си внучка Ивет, огромната българска актриса Виолета Донева е била категорично предизвестена от приятеля на дрогираната тийнейджърка – Виктор, да скрие всички ножове и остри предмети в дома си. това стана ясно на старта на правосъдния развой за убийството на 80-годишната именита актриса и някогашна брачна половинка на кинорежисьора Людмил Стайков, който се гледа в Софийски градски съд.

 

Подсъдима за бруталното ликвидиране на своята баба е 19-годишната й внучка Ивет Стайкова, която е била дрогирана до безпаметност със синтетична дрога преди и по време на изтезанието.

 

Трагичната гибел на Виолета Донева, умряла постепенно и трудно от ръката на своята обичана внучка Ивет, раздруса освен артистичния хайлайф, само че и цяла България предходната есен. На 22 октомври 2022 година 80-годишната легенда на българския спектакъл и притежател на медал „ Кирил и Методий “ беше открита мъртва в банята на жилището си в столичния кв. „ Изток “ от своя наследник – режисьорът Иво Стайков, който е татко на Ивет. Часове по-късно оказва се, че Виолета Донева е наръгана цели 54 пъти с нож от внучка си Ивет Стайкова, а трупът й е прокиснал 2 дни.

 

18-годишната тийнейджърка е арестувана от полицията в психиатрията в Пазарджик. Впоследствие ще стане ясно, че откакто на 19.11.2022 година съвсем разфасова тялото на баба си с кухненския нож, дрогираната с таблетки ЛСД (силен синтетичен халюциноген) Ивет взима парите от портмонето й и се качва във влака за Пловдив. Свалена е по средата на пътя, откакто буйства в купето и откакто е предадена на полицията, е въдворена в психиатрична клиника в Пазарджик.

 

Според обвинителния акт на прокуратурата, Ивет Стайкова е умъртвила с особена свирепост баба си Виолета Донева, която е умирала трудно и мъчително от кръвозагуба.

80-годишната актриса не е издъхнала незабавно, защото острието на кухненския нож не е било задоволително остро. Според експертизата „ единствено “ 8 от общо 54-те наръгвания с тъпото острие са били съдбовни за живота на театралната легенда. Убийството е осъществено в интервала сред 19.30 ч. на 19-и и 5.30 ч. на 20.10.2022 година

 

Плачещата Ивет Стайкова бе разпитана в съда, а трагичната й изповед разстрои освен присъстващите в залата, а и магистратите, които неколкократно дадоха къси почивки. Момичето беше написало авансово обясненията си в тетрадка, само че отговаряше и на заложените ѝ въпроси от прокурора и юристите.

 

Ивет пристигнала да живее при баба си на 18.10.2022 година, тъй като напуснала жилището на гаджето си Виктор Лозанов. Той и майка му я докарали до жилището на Виолета Донева. Младият мъж предизвестил актрисата да скрие всички ножове и остри предмети от внучка си, защото постоянно ставала нападателна. След като била настанена в дома на баба си, Ивет се скрила в една от стаите на жилището и не се посочила повече. В този миг тя била единствено на марихуана, стана ясно от показанията й.

 

„ Накрая не устоях и взех всичко, което имах – 3-4 картончета ЛСД, халюциногенни гъби и марихуана “, споделя пред съда Ивет, задавена от рев. По думите й помнела единствено гласове и шептене. Следващият й спомен е по какъв начин я връзват в лудницата. Ридаейки, Ивет разказа живота си, а съдът й даваше почивки, с цел да се успокои. Момичето почнало с трева и хапчета синтетична дрога още на 13-годишна възраст. На 14 година към този момент 2-3 пъти месечно приемала и ЛСД.

 

„ на 15-годишна възраст ме арестуваха за първи път. Тогава родителите ми се разделиха и с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. През множеството време бях на амфетамини. Не спях, не ядях с дни наред ”, описа проблематичната тийнейджърка. Впоследствие тя се изнесла на квартира и почнала да взима тежки опиати – пико, амфетамини, метамфетамини, ЛСД, кристали, дизайнерска дрога, кокаин. На 17-годишна възраст почнала да халюцинира.

 

„ Виждах и чувах ужасяващи неща ”, призна през рев Ивет. Мъже с маски я преследвали, чувала гласове, непрекъснато изпадала в суматоха. Веднъж толкоз се уплашила, че повикала полиция, тъй като си помислила, че „ преследвачите ” й ще я убият. Наркотиците я правели нападателна към другите, само че и към нея самата. Ивет желала да се самоубие, изпращала на татко си известия, че ще го направи. Майка й я завела на психиатър, който и сложил диагноза метамфетаминова неуравновесеност.

 

Разбрали се, когато стане пълнолетна, да постъпи в наркокомуна, след това обаче спряла да върви при доктора. През юли м. година Ивет напуснала квартирата и се прибрала да живее при родителите на майка си в кв. „ Овча купел ”. В изблик на яд потрошила стъкло на врата, нарязала се, скарала се с тях и те я изгонили, а тя се „ почувствала като куче ”. Тогава отишла да живее при гаджето си Виктор на бул. „ Черни връх ”. Няколко дни преди да убие баба си Виолета Донева, след следващ банкет на коктейл от опиати, Ивет пробвала да се самоубие, скачайки от 4-тия етаж на строяща се жилищна кооперация на бул. „ Христо Ботев “.

 

Макар цялата да била потрошена и със строшен таз, тя се прибрала сама в дома на приятеля си Виктор. Той незабавно я завел „ Пирогов “, където лекарите открили, че тийнейджърката към момента е под въздействието на опиати. Денонощие по-късно Ивет избягала по пижама от болничното заведение и се върнала в дома на приятеля си.

 

Младият мъж, който беше разпитан като очевидец в съда, описа, че на 15 октомври 2022 година, до момента в който спял, Ивет го събудила с крясъци, че кърви. Според прокуратурата момичето е нападнало с нож обичания си, който обаче отхвърли това да се е случвало, явно за да смекчи обвиняванията против нея.

 

В идващите три дни Ивет на няколко пъти нападнала гаджето си, а на 18 октомври 2022 година поискала да се махне от вкъщи му. Виктор и майка му потърсили родителите й, само че те не се отзовали, по тази причина се свързали с Виолета Донева.

 

„ Ивет се разбираше най-добре с баба си. Тя беше единственият й родител. Беше от дребното хора, които очевидно се притесняваха за нея “, описа Виктор. Той изясни, че Виолета Донева, а и режисьорът и дядо на Ивет – Людмил Стайков, на процедура издържали финансово приятелката му, като постоянно й давали пари. Те обаче не стигали за постоянната консумация на опиати. Заради това Ивет теглела бързи заеми.

 

„ Вземах опиати, тъй като не знаех по какъв начин ще изкарам деня. Имах единствено една мисъл – че би трябвало да го направя. Ако не вземех, започвах да трептя, усещах напрежение “, споделя Ивет Стайкова.

 

Прокурорът Камен Господинов цитира мнението на психиатри, съгласно които 19-годишната Ивет Стайкова е разбирала свойството и смисъла на осъщественото от нея грубо ликвидиране, само че е таяла мощен яд към баба си, която постоянно я подлагала на критика за приема на опиати. Прокуратурата упорства Ивет Стайкова да бъде наказана на 30 година затвор, до момента в който юристите на младото момиче упорстват, че тя е направила убийството на баба си в миг на лудост и следва да бъде въдворена в психиатрична клиника.

 

На първото съвещание на съда, извършено на 15 септември, Иво Стайков, бащата на Ивет и наследник на убитата актриса Виолета Донева, отхвърля да се конституира като цивилен просител и частен обвинител и да съди щерка си. Иво Стайков прочувствено разгласи, че жестоката покруса е почернила живота на цялото му семейство и че в правосъдния развой има най-малко две жертви – убитата му майка Виолета Донева и щерка му Ивет.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР