Само да сме сигурни - и вашите любими макарони на

...
Само да сме сигурни - и вашите любими макарони на
Коментари Харесай

Макарони с яйца, сирене и мляко

Само да сме сигурни - и вашите обичани макарони на фурна ли ги вършиме по този метод?

Необходими Продукти

● макарони - 200 г тръбички
● яйца - 2 бр.
● прясно мляко - 400 мл
● сирене - 150 мл
● масло - 40 г краве
● масло - 1 с.л. за намазване на формата
● захар - ½ ч.ч. + 2 - 3 с.л. за от горната страна
● сол - 1 щ. дребна

Начин на подготвяне

Слагаме в тенджера на котлона вода да заври. Слагаме вътре дребна щипка сол. Прибавяме ½ пакет макарони на къси тръбички да се сварят.

След като се сварят, ги отцеждаме от водата. Намазваме с масло тава с кръг и падащо дъно за торта с диаметър 24 см. В купа си разрушаваме яйцата с миксер. Прибавяме прясното мляко и захарта. Натрошаваме сиренето.

В съда с макароните слагаме течната примес и сиренето. Разбъркваме с огромна лъжица. Изсипваме сместа във форма за торта. Отгоре разпределяме нарязано на дребна късчета масло.

Поръсваме от горната страна с 3 с.л. захар. Печем в загрята на 190 градуса фурна до подготвеност. Като получат прелестен тен и станат подготвени, ги вадим. Режем на триъгълници като торта. Сервираме в чинии.

Бележка: Правила съм и други предписания, само че с тази стават в действителност пухкави и меки. Различни са на усет. Усеща се усетът на млякото и яйцата, ароматът на маслото, леко и на сиренето.

Не са прекомерно сладки, само че най-важното е, че са доста пухкави, не сухи и сбити. Предполагам, че е по този начин, тъй като има повече прясно мляко.

Рецептата от кулинарен блог Храна за моите канибали.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР