Само БСП, Демократична България и Български възход приеха поканата на

...
Само БСП, Демократична България и Български възход приеха поканата на
Коментари Харесай

Само три партии дойдоха на среща с Продължаваме промяната

Само Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък " одобриха поканата на " Продължаваме Промяната " и пристигнаха на срещата за определянето на националните цели пред страната. Тези четири партии имат общо 109 депутати. С подобен брой депутати може да бъде определено единствено държавно управление на малцинството.

В началото на срещата номинираният за министър-председател от " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков благодари на сътрудниците си, които са изпратили своите стратегии и оферти.

" Вървим към подготовка на програмна декларация, в която да бъдат включени съществени национални цели и съответни задания за тяхното реализиране ", означи той.

Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме Промяната ", напомни главните цели на групировката, измежду които: влизането на България в Шенген и в еврозоната, нарастването на минималната работна заплата на 50 % от междинната работна заплата, индексация на пенсиите с %, който изпреварва инфлацията, възстановяване на изискванията за правене на бизнес в България, приемане на законите по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), ускорение и облекчение на процедурата по издаване на синята карта, както и целите, свързани със правосъдната система и правовия ред.

Асен Василев прикани да се съкратят периодите за приемане на антикорупционния закон, както и до края на другия месец да се одобри закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали за корупция.

Денков изясни, че всички препоръчани цели ще бъда завършени като един документ.

Георги Гьоков (БСП) показа целите на партията.

" Няма по-различно от обичайните политики на Българска социалистическа партия - понижаване на нервенствата и бедността, съществени стъпки към заслужен живот за всички български жители ", сподели той.

И уточни увеличение на помощи за млади фамилии, възпитаници, увеличение на пенсии и други Според Гьоков по това би трябвало да има консенсус сред всички партии.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов показа целите на групировката.

" На България и би трябвало посока. Моментът, в който може да се направи изпитание е втория мандат. Дори да не успее вашето изпитание стремежът да се откри обща цел е потребна за странаа. Това, че тук има празни столове, е доста разочароващо.

Ние се срещнахме с проф. Габровски и ГЕРБ, когато се обсъждаха техните цели.

Фокусирали сме се върху ограничения, които би трябвало да се случат в идващите 12 месеца. Основното е нашата евроатлантическа ориентировка и запазването на 3% недостиг в бюджета, с цел да можем да влезем в еврозоната.

Това не значи, че не сме съгласни, че България би трябвало да прави старания да компенсира инфлацията и да понижава бедността. Нашата икономическа философия постоянно ще е фокусирана върху конкурентноспособността.

Да не изпусквме нуждата от конституционни промени в правосъдната власт ".

Това сподели Иванов. Той се обърна към Българска социалистическа партия с думите, че не схваща за какво би трябвало да се дават безвъзмездни учебници на деца, чиито родители могат да си разрешат " Майбах ". И добави, че би трябвало да има таргетиране.

От " Български напредък " показаха като приориети влизане в Шенген и еврозоната, преодоляване на инфлацията, повишение на събираемостта, опазване на въглищните централи при прецизно съблюдаване на екологичните правила, конкурсно начало за всяка служба в публичния бранш и други

Денков изясни, че от всичко което е чул, може да се реализира " съвместима картина ". От " Продължаваме промяната " обявиха, че след Нова година ще бъде показан общия документ. Той ще бъде показан пред пленарната зала.

Петков съобщи, че декларацията ще бъде вкарана в пленарна зала. Това ще стане след Нова година.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР