Само 58 от общо 361 птицеферми в Холандия са възобновили

...
Само 58 от общо 361 птицеферми в Холандия са възобновили
Коментари Харесай

Повече от 300 птицеферми в Холандия остават затворени заради фипронила

Само 58 от общо 361 птицеферми в Холандия са възобновили работа след разгорелия се скандал с открит в яйцата фипронил , заяви холандската телевизия, представена от БГНЕС.
По нейни данни, 84% от холандските компании към този момент не са получили позволение от Холандското ръководство за сигурност на храните. Такова позволение се издава единствено след премахване на всички следи от съществуването на рисковия инсектицид.
Специалист от ветеринарната работа на страната изяснява, че „ да се почисти фипронила се оказва доста по-сложно в сравнение с се предполагаше “. Дори и при подробно разчистване не е несъмнено, че всички следи от веществото ще бъдат изцяло унищожени. Щом в една плантация има даже и следи от фипронил, те елементарно могат да попаднат в яйцата и месото. Той показва, че в някои ферми са правени повече от 10 почиствания. Особено мъчно е почистването във ферми, където птиците не са унищожени, защото употребяваните химикали са нездравословни за животните.
напомня, че фипронилът е прочут артикул за битка с бълхи и кърлежи по домашни любимци, само че по европейските стандарти потреблението на фипронил в птицеферми за потребителския пазар, е неразрешено.
Експертите предизвестяват, че честото потребление на яйца, съдържащи инсектицида, е рисково. Милиони яйца, инфектирани с фипронил, са доставени в магазините на страните от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР