Само 50 милисекунди са нужни на мозъка, за да генерира

...
Само 50 милисекунди са нужни на мозъка, за да генерира
Коментари Харесай

Още в първите секунди

Само 50 милисекунди са нужни на мозъка, с цел да генерира първо усещане в уеб магазин. Време, което ще дефинира дали даден консуматор на интернет ще продължи да кликва върху тази страница или ще избра да я размени с други уеб сайтове. Данните са от изследване за смисъла на уеб дизайна в преценките за стойност на навигаторите, направени от Гугъл. Резултатите показват как подсъзнанието е отговорно за до 95% от всички наши покупки: цветове като оранжево да вземем за пример, ни карат да купуваме повече, а страстите, когато купуваме избрани марки, ни карат да станем правилни на тях. Въпроси, които в този момент, с растежа на електронната търговия заради Сovid-19, бяха сложени на работната маса на огромните и малките предприемачи, продаващи онлайн. Знанието по какъв начин работят мозъците на клиентите се трансформира във значима тактика за рентабилността на бизнеса, написа.

Всичко това, заедно с развиването на неврологията, генерираха през последните години концепцията за невромаркетинг - набор от маркетингови техники, които, подкрепени от изследвания и научни проби, мерят обективното държание на купувачите и разрешават създаването на по-ефективни тактики, с цел да усилят продажбите. С появяването на електронната търговия тези познания трябваше да се приспособяват към новите привички за пазаруване и отношенията между продавач и покупател: възстановяване на имиджа на марка в мрежата, реклама в обществените мрежи, опаковката и доставката на продукта. Неща, които през последната година интернет потребителите правят оценка най-вече, когато избират уеб магазин.

Повечето специалисти предлагат преди основаването на компания да дефинираме възприятията, които желаеме да продадем с нашите артикули или услуги. " В днешно време най-важното преди да отворите бизнес с онлайн търговия е да сте наясно с имиджа и страстите, които въпросната марка желае да съобщи. Клиентите също ще купуват и заради усещането, което ще получат при идването на пакета, без значение какъв е продуктът ", споделя специалистът по невромаркетинг Хосе Руис. За това е от значително значение да се потърси съвет кои са концепциите, които най-добре дават отговор на бизнеса, който ще се започва - от избора на име и лого до вида опаковка. Има обаче няколко общи точки на невромаркетинга, които всеки бизнес с електронна търговия би трябвало да направи.

Белият цвят - идеалният костюм за електронната търговия

Сред всички усеща, които най-вече въздействат на купувачите, доверието е най-важно. Според Руис, първата причина за занемаряване в онлайн магазините е обвързвана с неналичието на доверие, което някои уеб дизайни предават на интернет потребителите, изключително на хората, които пазарят в интернет за първи път.

Какво въздейства най-вече? Първо, цветовата скица.  " Бялото е синоним на надеждност. Въпреки че в този момент има мода всичко да се поставя в черно, ясните и елементарни дизайни са тези, които предават чувство за по-голяма сигурност ", споделя Руис. Разработването на уеб страница, който дава отговор на тези проблеми, е от значително значение.

И второ, изображението на продукта. Трябва да е професионална и ясна фотография, на която обектът може да се види добре и без декор. Когато хората видят фотография, която продавачът е направил на масата вкъщи, това им въздейства отрицателно. Също по този начин не е целесъобразно да употребявате прекомерно изкуствени фотоси на продукта. За да предадете страсти е по-добре да употребявате това, което заобикаля фотографията. " Виждали сме доста случаи, в които клиентът е предпочел да закупи същия артикул в по-скъп магазин, тъй като фотографията не му вдъхва доверие ", споделя Руиз.

Надписите също влияят 

Написаното в сайта също може да завоюва или загуби клиенти. Когато описвате продукта допустимо най-добре, е значимо да употребявате къси и позитивни думи. Използването на лист с точки с всичките му характерности кара информацията да доближи до клиента допустимо най-бързо. Всяка степен на компликация може да накара купувача да напусне мрежата. Видимостта и достъпността на точките от предходната графика генерират доверие, изключително тези, които се отнасят до изискванията за доставка и връщане, което ще понижи страха в клиента и ще усили опциите за покупка.

Доставката и опаковката спомагат за доверието в марката

Интернет извършването на покупки генерира нови привички и условия измежду потребителите. Ако преди две години формите на заплащане при онлайн търговия генерираха най-голямо съмнение, то в този момент надеждността на пратката (времето, опаковката и положението на пакета) се поставя преди всичко от сърфиращите в нета. " Всички купувачи, изключително тези, които в никакъв случай не са купували онлайн и стартират в този момент, желаят да имат гаранцията, че продуктът ще стигне до тях. Преди всичко, по кое време и по какъв начин идва ", споделя специалистът. И точно тези техники за невромаркетинг могат да създадат клиентите лоялни към избран бизнес. 

" Купувачите правят оценка метода, по който идва пакетът, като част от опита за извършване на покупки ", споделя Руис. В този развой компанията може да направи персонализирана кутия за всеки покупател: пакетиране с подобаващи цветове, използвайки незамърсяващи материали, и даже с купони за отстъпка за бъдещи покупки.

" Не е същото, когато получите картонена кутия с транспортни удари, от това да ви зарадват с добре защитен и декориран пакет. Винаги ще помните персонализираната кутия и това чувство ще ви накара да купите още веднъж в този магазин ", споделя Руис. Дългосрочната памет, която генерира тези чувства, е основен миг за клиента да купува още веднъж в този магазин. 

Марка с страсти

Дизайнът на магазина и методът на пакетиране могат да генерират чувство за сигурност, непосредственост и даже на приключение. Начинът, по който се популяризира бизнеса, също ще повлияе на евентуалните клиенти да разпознаят вашата компания. Използването на подобаващи изречения за привличане на вниманието на съответна публика към даден артикул е значимо. Друг ключ е генерирането на наличие, което приказва за идентичността на компанията и възприятията, които клиентите могат да купят от нея. Тоест, рекламни страсти за увеличение на продажбите. Тези тактики могат да дефинират позицията на бизнеса по разнообразни обществени въпроси и да насърчат възприятието за общественост измежду клиентите. Нещо, което въпреки че може да е деликатно за дребен бизнес, ще ускори имиджа на вашата марка.

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР