Само 2 седмици след като спечели престижната титла ‘Автомобил на

...
Само 2 седмици след като спечели престижната титла ‘Автомобил на
Коментари Харесай

KIA EV6 триумфира на награди Red Dot 2022

Само 2 седмици откакто завоюва влиятелната купа ‘Автомобил на годината’ в Европа, носителят на редица награди Kia EV6 сграбчи следващия приз – 2022 Red Dot. 50-членното експертно жури на реномирания интернационален конкурс за дизайн връчи премията ‘Red Dot: Best of the Best’ на Kia EV6 за неговия футуристичен екстериорен дизайн. Изцяло електрическият кросоувър зае челна позиция и в категория ‘Innovative Products’.

EV6 е първият от последващо потомство BEV модели, който е създаден на база новата дизайнерска философия на Kia, която символизира изменящия се фокус на компанията към електрификация. Революционният кросоувър е и първият BEV модел, основан в сходство с новата философия „ Opposites United ” („ Единство на противоположностите ”) в дизайна на марката, който се отличава с насочен към бъдещето жанр в оформлението на електрическите автомобили с голям брой присъщи високотехнологични детайли. EV6 е конструиран на основата на новата световна модулна платформа за електрически автомобили E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Благодарение на E-GMP 100% електрически автомобил предлага един от най-просторните интериори в своя клас, пробег от 528 км и 800 V технология за високоскоростно зареждане, която разрешава възобновяване потенциала на батерията от 10 до 80% единствено за 18 минути.

Karim Habib, Ръководител на дизайнерския център на Kia, разяснява: ‘EV6 слага началото на дълготрайния ангажимент на Kia към построяването на устойчива подвижност. Нашият блян бе да разчупим шаблона на автомобилния дизайн като демонстрираме насочена към бъдещето стилистика с присъщи високотехнологични елементи. Двете Red Dot награди са доказателство за усърдната работа на нашите екипи и мотивация за нас да продължим по пътя към бъдещето на екологично виновната подвижност за всички.’

EV6 е част от впечатляващото показване на Kia на интернационалните награди Red Dot. От 2009г., когато за първи път бе определен победител в състезанието Kia Soul, към сегашния миг общо 27 модела с марка Kia са горди носители на награди Red Dot. EV6 е и шестият модел на корейския бранд, който прибавя към влиятелната сбирка и Red Dot ‘Best of the Best’.

След лансирането му през минала 2021г. Kia EV6 се радва на извънредно положителни мнения от консуматори и публицисти. Освен влиятелните трофеи ‘Автомобил на годината 2022’ в Европа и Red Dot, електрическият кросоувър завоюва ‘Автомобил на годината 2022г’ в Германия, категория Премиум, ‘Автомобил на годината 2022’ в Ирландия, топ премията на британското издание What Car? – ‘Автомобил на годината 2022’, ‘Кросоувър на годината’ в TopGear.com и първата премия ‘Най-добрите коли на годината’ 2021/22.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР