Само 17 300 лв. брои през 2002 г. Веселин Цолевски

...
Само 17 300 лв. брои през 2002 г. Веселин Цолевски
Коментари Харесай

Шефът на ДНСК с голям апартамент на първа линия в Созопол за 17 000 лв.

Само 17 300 лева брои през 2002 година Веселин Цолевски за апартамент от 68 кв. м. на първа линия в Созопол. Продавач е строителната компания БДК ООД. Апартаментът обаче има един минус – не гледа към морето. Но тази неправда е поправима. През 2010 година БДК Инвест със същите притежатели, предлага на господин Цоновски, който към този момент е на 82 години, да размени жилището с различен, по-голям – 97,8 кв. м. в кокетна вила с тераса и прелестен тип към залива.

Причината за тази благотворителност към възрастния човек и неговата брачна половинка мъчно може да се изясни с правилата на свободния пазар, само че съществуват и други правила. Зет на господин Цолевски, който към този момент е мъртвец, е арх. Иван Несторов, настоящ шеф на ДНСК, който преди този момент е работил на други виновни държавни и общински постове, свързани с контрола на строителството.

Конкретно през 2002 година, когато тъстът Цолевски купува преференциално първия апартамент, арх. Несторов е бил на виновна позиция в тогавашната ДНСК. А през 2010 година, когато се случва заменката, Иван Несторов към този момент е началник на Дирекция Архитектура и Градоустройство на Столична община, назначен там през 2006 година от тогавашния кмет Бойко Борисов. Преди това за малко той е и.д. основен проектант на София.

От информация в Имотния указател се вижда, че компанията БДК Инвест има съществени строителни обекти в София, до момента в който Несторов е шеф на Архитектура и Градоустройство.

След кариерата си в Столична община, Несторов се трансферира в Министерство на регионалното развитие, където става шеф на дирекция Геозащита и благоустройствени действия. Имайки поради, че огромна част от градежите на БДК в Созопол са на първа линия и постоянно са непосредствено върху скалите на брега, инвестицията в жилището на тъста наподобява добре премислена и далновидна.

Назначен за началник на ДНСК през 2017 година на мястото на Милка Гечева, Иван Несторов е подал изцяло девствена имотна декларация, както прилича на един съзнателен държавен чиновник, който живее от заплата – нито жилище, нито влогове. Трудови приходи 33 766 лева и нито стотинка от горната страна.

През 2005 година тъщата на арх. Несторов Здравка Цолевска прави друга преференциална имотна облага. Тя купува апартамент от 92 кв. м. в столицата против единствено 47 500 лева Продавач е строителната компания Бета Ив Делта.

Справка в Имотния указател демонстрира, че сходен апартамент в същата постройка, само че с по-малка площ, е продаден от същата компания, единствено месец по-рано, над три път по-скъпо – 162 139 лева

Биволъ се свърза с пресцентъра на ДНСК и зададе посредством него въпрос на господин Несторов дали не смята, че преференциалните имотни облага на тъста и тъща му в София и по морето го слагат в обстановка на спор на ползи, тъй като по същото време той е направлявал строителните компании. До приключването на публикацията назад позвъняване не се получи, само че сме подготвени да му дадем думата с цел да изясни проблема.

bivol.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР