Само 11 новозаболели от коронавирус имаше в 1,4-милиарден Китай в

...
Само 11 новозаболели от коронавирус имаше в 1,4-милиарден Китай в
Коментари Харесай

Китай вади ваксина за корона през април, работи заедно със САЩ - slava.bg

Само 11 новозаболели от ковид имаше в 1,4-милиарден Китай в петък. Това е краят на епидемията, която наложи 48-дневна карантина там.Броят на оздравелите в КНР към този момент доближава 70 000 души при над 3000 смъртни случая. От седмица няма нови летални изходи.

През уикенда стана ясно, че страната ще работи със Съединени американски щати, макар комерсиалната война, за по-бързото стартиране на ваксина против вируса. В петък тя разгласи, че през април ще бъде подготвена с антидота. С нея ще може да се ползва при клинични обстановки още през пролетта, оповестява South China Morning Post. Разработката е взаимна на 8 китайски медицински института.

"Според нашите оценки се надяваме, че през април някои от имунизациите ще влязат в клинични проучвания или ще бъдат употребявани в незабавни обстановки ", съобщи в Дженг Чжунвей, шеф на Центъра за развиване на науката и технологиите на Националната комисия по опазване на здравето.

КНР подсигурява, че имунизацията дава отговор на всички "научни и стандартизирани механически условия ", оповестява The Australian.
В Съединени американски щати пък, основаната в Масачузетс компания за биотехнологии Moderna Inc. достави имунизацията си до Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания за тестване в края на предишния месец. Първоначалните резултати могат да бъдат оповестени до юли или август.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР