Съмнителна безстопанственост при харченето на обществени средства за милиони. Става

...
Съмнителна безстопанственост при харченето на обществени средства за милиони. Става
Коментари Харесай

Защо инсинератор за 15 млн. лв. не работи

Съмнителна занемареност при харченето на публични средства за милиони. Става дума за пловдивския инсинератор за изгаряне на болнични боклуци. Той е издигнат преди 15 години, само че до ден сегашен не работи.



Над 15 милиона лв. са изхарчени преди 15 години за построяването на инсинератора. През 2007 г държавното управление на Швейцария подарява и доставя техническото съоръжение на стойност 7 милиона лв.. Община Пловдив дава 9 милиона за построяването му, като част от тях получава от държавния бюджет. Така преди повече от 10 години, чисто новата постройка е издигната, а дареното от Швейцария съоръжение е складирано вътре неразопаковано. И внезапно всичко стопира до тук. Десет години по-късно нищо не е помръднало. Според юриста от Граждански надзор на Сдружение „ Аз обичам Пловдив “ - Атанас Бояджиев, инсинератора не се пуска в употреба не поради безхаберие на общинарите, а поради частни бизнес ползи.

Пловдивския инсинератор, който ни коства 17 милиона лв.. В постройката няма ток, спрян е токът, няма електрозахранване. И се вижда в какво положение е. Тя се разрушава. В общинския съвет в град Пловдив има общински съветници, които имат персонален интерес този инсинератор в никакъв случай да не проработи, твърди Атанас Бояджиев от Сдружение „ Аз Обичам Пловдив “.

Това са цяла група общински съветници в Общински съвет-Пловдив, чиито бизнес е главно преправка и имат цех за боклуци. Те имат подписани контракти с лечебни заведения, с техни компании, които транспортират болничния медицински отпадък, които вместо тук да се изгарят, се возят неизвестно къде, сигнализира Бояджиев.

Същевременно общината записва компания „ Инсинератор Пловдив “ ЕООД със 100 % общинско присъединяване и трансферира в нея постройката и оборудването на инсинератора. Така според закона, Общинският съвет се трансформира в принципал на тази компания и назначава за Дончо Кацарев. Така той става началник на неработещия инсинератор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР