Съмнения за предопределяне на изхода от състезанието за придобиване на

...
Съмнения за предопределяне на изхода от състезанието за придобиване на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Не се ли подлага на риск конкурсът за нови самолети?

Съмнения за предопределяне на изхода от надпреварата за придобиване на нов изтребител изрази основният секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов.
Повод е известие за скорошно пътешестване до Съединените щати на делегация от Министерството на защитата.

Съмненията на Димитър Стоянов са подхранени от обстоятелството, че делегацията се води от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов. Стоянов напомни, че през 2016 година - тъкмо преди изпращането на настояването за даване на оферта, заместник-министър Запрянов също е посетил Съединените щати.

" Не се ли подлага на риск самият конкурс за придобиване на нови самолети? Не се ли погазват правилата за равнопоставеност и конкурентност сред всички участници в състезанието? " - пита още основният секретар на президента Румен Радев, цитира БНР.

В обновения план, парите за който Народното събрание утвърди преди два и половина месеца, попадат всички отпаднали предложения за остарели и нови самолети. От Министерството на защитата прецизираха, че делегацията отпътува за Съединените щати по покана на американската страна. Очакват и покана от другите страни, показали интерес към запитването.

По първична информация отговорите на новото българско питане за предложения за изтребители ще бъдат отворени при започване на октомври. Сделката за 8 изтребителя е на стойност милиард и 800 милиона лв. с Данък добавена стойност, платима за няколко години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР