Съмнения, че енергийният министър е в конфликт на интереси заради

...
Съмнения, че енергийният министър е в конфликт на интереси заради
Коментари Харесай

От ИТН заподозряха енергийния министър в конфликт на интереси

Съмнения, че енергийният министър е в спор на ползи поради план за зелен водород на терени на Мариците в Стара Загора показаха в парламентарните коридори от „ “ (ИТН).

Павела Митова изясни, че става въпрос за план, който съществува от 2021 година, създаден е от тогавашния министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Сега промоутър е. Дали не е определен за министър тъкмо поради реализирането на този план, който е на стойност 30 милиарда лв., попита тя и уточни, че става въпрос за сериозна сума, която ще се разпредели на избрани компании, които са доближени на настоящ министър, който пази личния си план, който е разработвал с години. 

Митова акцентира, че още при серитифицирането на интерконектора се изненадала за какво тръбата би трябвало да е реверсивна, като няма какво да върви в противоположна посока, в този момент било ясно какво ще тече по нея - зелен водород към Гърция.

Депутатката сподели и документи за водородното бъдеще на България и какво ще се прави с терените на мините.

Целта е да се направи този цех за зелен водород, съобщи тя и добави, че министърът е удостоверил, че персонално е писал плана. 

От Има Такъв Народ към момента не знаят има ли закононарушение, само че това, че министърът ще утвърждава план за 30 млн. лева, квалифициран от него, несъмнено поражда подозрения за спор на ползи.

По думите на Митова страната разполага с запас от лигнитни въглища за 50 години

В Министерството на енергетиката даже имало разбор от Европейска комисия, съгласно който потенциалът за зелена сила е по-голям към Варна, да вземем за пример. Там обаче няма газопровод, припомниха от Има Такъв Народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР