Самият съдия по делото Едуард Давила сподели опасенията си, че

...
Самият съдия по делото Едуард Давила сподели опасенията си, че
Коментари Харесай

Тя ще лежи 15 години за кървава измама. Беше детето-чудо, а сви милиарди

Самият арбитър по делото Едуард Давила показа опасенията си, че казусът е стеснителен освен за обвинената, само че и за тези, които са й повярвали, без да се замислят съществено, на каква компания се доверяват.

 

" Това е дело за машинация, при което едно добре дефинирано начинание предлага огромни упования, единствено с цел да бъде попарено от лъжи, неправилни изказвания, елементарна пренебрежителност и неистини ", споделя арбитър Давила.

 

През 2014 година, когато беше на 30 години, списание " Форбс " разгласи Холмс за най-младата жена милиардер, спечелила сама благосъстоянието си. Тогава нейната компания " Теранос " бе оценена на 9 милиарда $ поради обещанията, че е на прага да изобрети неповторим способ за кръвни проби единствено с няколко капки, а не кубика, кръв. Откритието щели да създадат ненужни скъпите лаборатории, да се продават в дрогерии и да се употребяват вкъщи или там, където избухват въоръжени спорове. Нарекоха това в началото " гражданска война с кръвта ", само че по-късно тя се привърна в " кървава машинация " за милиарди...

 

И тъкмо в пика на славата следствие на " Уолстрийт джърнъл " от 2015 година сподели, че всичко това е една огромна машинация, прикрита зад деликатно изграждан имидж и строга секретност какво се случва в „ кухнята “ на " Теранос ", където персоналният ѝ дял се оценяваше на 4.5 милиарда $.

 

Сред вложителите ѝ имаше и известни имена като някогашния държавен секретар Хенри Кисинджър, хора от огромния бизнес, артисти и други

 

Холмс е красива млада дама с богата обща просвета, което й е разрешавало да влиза елементарно в контакт и да печели доверието на доста хора от разнообразни сфери на публичния живот.

 

През януари тя бе наказана в Калифорния за три случая на машинация на вложители и един на скрит план. 38-годишната Холмс се яви през вчерашния ден в съда, с цел да чуе размера на наказването. Прокуратурата изиска 15 години затвор и компенсации за потърпевшите в размер на 803 милиона $. Според отбраната измамата е за 44.3 млн. $.

 

Осъдените по други сходни огромни каузи са получавали сред 10 и 25 години, само че за Холмс имаше апели към съда да бъде благосклонен от над 130 нейни другари, близки, вложители, някогашни чиновници и даже от сенатор. Изтъкваше се, че има две деца, за които би трябвало да се грижи.

 

Съдът обаче си свърши работата.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР