Самият Румен Радев в следващите дни ще бъде в Испания

...
Самият Румен Радев в следващите дни ще бъде в Испания
Коментари Харесай

Какво следва след края на консултациите при Румен Радев?

Самият Румен Радев в идващите дни ще бъде в Испания за среща на върха, което значи, че връчването на първия мандат ще би трябвало да изчака.

Въпреки че не отидоха на съвещания с президента, двете обединения - Политическа партия и Българска социалистическа партия настояха срещите да се отсрочат за различен път. Днес обаче президентът затвори цикъла на консултациите. Така на процедура в този момент следва той да връчи мандата на първата политическа мощ в Народното събрание – „ Продължаваме Промяната”.

Това няма да се случи по-рано от петък, защото в идващите три дни президентът ще съставлява страната ни на среща на върха на НАТО в Мадрид.

След като получат досието с мандата, Политическа партия имат седемдневен период, с цел да излъчат проектокабинет. В случай, че не съумеят и не бъде утвърден, конституционната процедура плануват идващият мандат да отиде при обединението на ГЕРБ-СДС - като втора по бройка партия в Парламента. Те към този момент обявиха, че ще го върнат назад. Това значи, че президентът ще би трябвало да връчи третият мандат на партия по негова преценка.

Самият президент Радев акцентира, че консултациите се организират в изискванията на комплицирана конюнктура и каскада от рецесии, измежду които и политическа. Но на този стадий към момента не е дал поръчка, дали счита да продължи процедурата със същото движение, с което тя започва.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР