Самият меморандум на ПП-ДБ съдържа текст, в който ясно и

...
Самият меморандум на ПП-ДБ съдържа текст, в който ясно и
Коментари Харесай

Сачева: През последните седмици България внезапно се сдоби с няколко външни министри

„ Самият меморандум на ПП-ДБ съдържа текст, в който ясно и недвусмислено се споделя, че в случай че не се реализира единодушие по него, ще се върви към избори две в едно. Очевидно  това е визията на сътрудниците от „ Продължаваме промяната “. Това съобщи Деница Сачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, по Българска национална телевизия.

„ Самият метод, по който се случва всичко през последните дни, приказва за опит за напън и опит за операция, само че не и за опит за доброжелателно партньорство “, уточни тя.

„ През последните няколко седмици България ненадейно се снабди с няколко външни министри. Г-н Денков държи да подчертае, че в действителност обича да пътува, тъй като непрестанно е в чужбина. Министърът на финансите беше в Съединени американски щати, в Мюнхен, през вчерашния ден се озова в Париж. А единствено преди пет дни госпожа Габриел се върна от Франция, където беше на публично посещаване “, означи Сачева.

Тя уточни, че за сливането на Национална агенция за приходите и организация „ Митници “ не е имало съвещания и диалози с ГЕРБ. Бил е заменен и шефът на АДФИ и никой не е показал тези хора.

„ Ние доста деликатно ще следим какви са първите инспекции на АДФИ, тъй като те ни покажат кой е действителният възложител на новия началник на организацията “, уточни Сачева.

„ Ние изрично сме за това регулаторите да се оглавяват от хора, които имат политическа индиферентност, които имат съответната безпристрастност и професионализъм “, съобщи тя.

“Не може да има такова политическо парцелиране – 50 на 50, както беше показано в общественото пространство. Не може да има политическо парцелиране на правосъдната система, на службите, на регулаторите, на контролните органи. В този меморандум се съдържат мното текстове за правосъдната система. Там се стига даже до парадокси, съгласно които политическите партии би трябвало да дефинират вътрешната организация на прокуратурата. Влиза се в безспорен прорез с политическите правила и с независимостта на управляващите “, разяснява Сачева.

Предстои ГЕРБ да вземе решение дали ще продължи диалозите с ПП-ДБ, само че съгласно Сачева даже гласоподавателите на партията към този момент са подготвени за избори две в едно.

Тя уточни, че меморандумът е бил изпратен посредством мобилно приложение до Мария Габриел и още преди тя да се е срещнала с него, са почнали медийните изявления.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР