Самият факт, че полската страна дори не предизвика дискусии в

...
Самият факт, че полската страна дори не предизвика дискусии в
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Сега е моментът за още по-голям натиск върху Русия

Самият факт, че полската страна даже не провокира полемики в границите на НАТО по механизма по член 4, обвързван с консултация, а не с отбранителната дарба на пакта, значи, че там не считат, че нещо радикално се е трансформирало. Така разяснява в ефира на Euronews Bulgaria случая с съветската ракета на полска територия експертът по интернационалните връзки, старши помощник към Атлантическия съвет на Съединени американски щати и учител в Оксфордския университет Димитър Бечев.

Този случай демонстрира, че тези сили вътре в Запада, които упорстват по никакъв метод да не се отслабва помощта към Украйна, може би ще надделеят. След рухването на Херсон се чуха гласове, че е време за някакви договаряния, само че наклонността измежду западните сили е по-скоро в противоположната посока, че в този момент е моментът да се реализира още по-голям напън върху Русия.

Бечев е безапелационен, че все още вероятностите за подписване на мир не са реалистични.

„ Стана ясно, че съществува някакъв канал за договаряния по линия на разследващите организации, защото шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ е провел диалози с съветски ръководители “, означи анализаторът.

За Украйна няма никакъв смисъл в този момент да отива на договаряния, защото това ще даде опция на Русия да се превъоръжи, консолидирайки позицията си по фронта и в един миг да построи след няколко месеца нови офанзивни качества, които да ѝ разрешат да предприеме нови набези по другите браншове на фронта.

Според специалиста рецензиите в Русия във връзка с войната са ориентирани основно към военния министър Шойгу, както и към военното командване, до момента в който съветският президент Владимир Путин остава отвън периметрите на рецензиите.

Бечев изясни това с вътрешна битка в тесния кръг на Кремъл за препозициониране и привличане на някакви облаги, като даде образец с съветския олигарх и притежател на частна военна компания „ Вагнер “ – Евгений Пригожин, чиито военни канали онлайн насочат тежки рецензии към съветското военно командване в Украйна.

По думите на Бечев все още руснаците се стремят да укрепят отбранителните линии и да консолидират ситуацията на фронта.

Във връзка с блокадата върху присъединението на България към Шенген, Бечев разяснява, че наподобява като въпросът да опира до вътрешната политика на Холандия.

Експертът уточни, че траялото повече от десетилетие несъгласие на присъединението ни към Шенгенското пространство не е довело до някакви особени резултати в региона на битката с корупцията, което демонстрира, че това не е ефикасен инструмент на въздействие.

„ Така че по-добре България да влезе, предвид на плюсовете, които това ще даде на Европейския съюз като цяло “, уточни Бечев и добави, че има други механизми, които могат да бъдат употребявани за напън върху политиците и институциите у нас по линията на усилване на върховенството на закона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР