Сами можем да си произвеждаме това, което ни е необходимо

...
Сами можем да си произвеждаме това, което ни е необходимо
Коментари Харесай

Борисов: 5 милиона сме дали на Мутафчийски за респираторни апарати


Сами можем да си произвеждаме това, което ни е належащо за обстановката с ковид. Това самоуверено изявление направи министър председателят Бойко Борисов в Габрово, където е сега, както към този момент ви съобщихме.

Всички държави-членки на Европейски Съюз имат дълготрайни контракти с компании, само че в един миг доставките на защитни маски и дрехи стопираха.

Само в границите на три дни имаме 40 хиляди метри плат, заяви Борисов и добави, че се работи на цялостни обороти, с цел да може оптимално бързо да се отговори на потребностите на доктори, сестри, санитари, обществени служащи и други.

Заедно с Борисов в завода за защитни дрехи са здравният министър Кирил Ананиев и ръководителят на националния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

5 млн. лв. сме обезпечили на ген. Мутафчийски за респираторни апарати, заяви Борисов. Действа се оптимално бързо, сподели още той.

Паралелно с това – тематика, която в България не съществува, само че в прилежащи страни е страховит камшик, у нас миграционният напън продължава да е нула, съобщи министър председателят пред медиите.

Оптимист съм, че натискът върху нашите братя ще намалее, само че българите може да спят умерено, сподели още той.

Продължаваме на цялостни обороти, 70 хиляди маски през вчерашния ден минаха на тест и към този момент са разнесени, продължи Борисов.

Запитан дали има коментар на казаното от президента Радев минути по-рано от Румен Радев в Плевен, Борисов изрично отхвърли с думите: Няма да разяснява, не ме интересува. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР