Салатени миксове“ с неразрешени съставки са хванати в търговската мрежа,

...
Салатени миксове“ с неразрешени съставки са хванати в търговската мрежа,
Коментари Харесай

Опасно! Хванаха зехтин менте със забранени съставки

„ Салатени миксове “ с неразрешени съставки са хванати в комерсиалната мрежа, оповестиха от Българска организация по сигурност на храните. При инспекциите е установено съществуване на смеси от зехтини и слънчогледово олио с вложени оцветители, консерванти и ароматизатори. Типично в стила си контролният орган и този път ​крие кои са марките, производителите или вносителите ​на рисковите артикули и на процедура не е потребен на потребителите.

Като застраховка е оправданието, че за откритите несъответствия питателните артикули са изтеглени от пазара, върнати са в индустриалните обекти и са пренасочени за заличаване.

22 са издадените наставления за забрана на реализацията на неотговарящи на стандартите за търговия маслинови масла. Съставени са 3 акта за определяне на административно нарушаване. Възбранените от продажба количества маслинови масла, в бутилки от 0.5 литра и от 1 литър, са общо 2 542 броя.

При тематичната инспекция е открито, че на българския пазар се оферират десетки типове маслинови масла с генезис най-вече от Гърция, само че също по този начин и от Испания, Италия и Португалия, доставени от търговски компании – разпространители.

Най-често установените несъответствия са свързани с етикетирането. Не е налична категорията на маслиновото масло, липсва информация на етикета на български език, не са посочени данни за генезис, производител или дистрибутор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР