Сакраменто Кингс загуби гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс със

...
Сакраменто Кингс загуби гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс със
Коментари Харесай

Везенков без точка във втори пореден мач, Сакраменто се провали срещу аутсайдер в НБА

Сакраменто Кингс загуби гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс със 113:130 и записва второ следващо проваляне в постоянния сезон на НБА. Както и против Минесота Тимбъруулвс преди няколко дни, Александър Везенков приключи без маркирана точка. Българинът се регистрира с една битка и една асистенция за едвам 9-те минути, които прекара на паркета.
 Прочетете още
Звездите на Сакраменто Ди`Аарън Фокс и Домантас Сабонис означиха общо 77 от точките на отбора, само че съотборниците им бяха извънредно неефективни и това докара трета загуба в последните 4 дуела. Съставът на Майк Браун се смъкна на 6-то място в класирането на Западната конференция с баланс от 17 триумфа и 12 провали.

Двубоят стартира по-добре за " кралете ", които направиха серия от 10:2, а над всички в тези минути беше Сабонис със 7 точки. Постепенно домакините стопиха пасива си след положителни изяви на Джереми Грант. Портланд поведо с 20:18 след тройка на Анфърни Симънс, само че незабавно по-късно Сабонис изравни.  

Александър Везенков се появи за първи път в игра при оставащи малко повече от две минути до края на първата четвърт. Той размени Харисън Барнс. Почти незабавно по-късно българинът извърши нарушаване против Малкълм Брогдън. 30 секунди преди края на първия интервал Дуоп Рийт вкара за 32:33 в интерес на Портланд. Няколко секунди преди края на първата част пукотевица на Везенков от зоната за три точки беше блокирана от Матис Тибул. 

На старта на втората четвърт дуелът продължи да върви панер за панер. Везенков още веднъж пропусна от далечна отдалеченост, а Джабари Уокър изведе домакините напред с 41:39. Портланд играеше доста мощно в този стадий от дуела и след кошове на Скуут Хендерсън и Анфърни Симънс поведе с 49:40. Дуоп Рийт блокира още един опит на Везенков от тройката, а по-късно вкара, с цел да даде двуцифрен задатък на своя тим - 51:40.  

Майк Браун размени българина с Кевин Хъртър. Портланд обаче продължи да господства и поведе с 57:42 след следващия панер на Симънс. Преднината на " пионерите " даже стигна 19 точки след тройка на Дуоп Рийт за 65:46. До края на втората четвърт Кингс подвигнаха оборотите и след серия от 14:2 се отдръпнаха на отмора с пасив от единствено седем точки - 60:67.  

Третата четвърт започва с замяна на кошове, като домакините поддържаха задатък от десетина точки. Ди`Аарън Фокс и Сабонис бяха на равнище за Сакраменто, до момента в който стрелбата вървеше на всички от титулярната петица на Портланд. 3:30 минути преди края на третия интервал Сабонис извърши четвъртото си нарушаване и беше сменен от Трей Лайлс. Джереми Грант и Дуоп Рийт вкараха по два наказателни удара за 94:83. След тройка на Джабари Уокър и панер с сполучлив углавен удар на Скуут Хендерсън Трейл Блейзърс поведоха със 102:89. 

В началото на последната част Сакраменто направи опит да се върне в мача. Фокс вкара 38-ата си точка от зоната за три, само че Рийт незабавно върна задатъка на своите от 13 точки. Джабари Уокър осъществя за 115:100 и това принуди Майк Браун да вземе спиране. Фокс вкара тройка за 105:115, само че с кошове на Саймънс и Рийт Трейлблейзърс още веднъж имаха задатък от 120:105, а след нов панер на Саймънс Майк Браун взе ново спиране.

До края дуелът се дограваше и Сакраменто не съумя да реализира пети следващ триумф против Портланд. Ди`Аарън Фокс приключи с 43 точки, към които добави 8 битки и 4 асистенции. Сабонис се регистрира с 34 точки, 12 битки и 5 завършващи подавания, само че никой различен от отбора на " кралете " не завърши с двуцифрен точков актив.

Анфърни Симънс беше над всички за Портланд с 29 точки. Дуоп Рийт способства за успеха с 25 точки и 9 битки, а Малкълм Брогдън вкара 19 точки и направи 6 асистенции.

Следващият мач на Сакраменто е като посетител на Атланта Хоукс на 30 декември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР