САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да продължи да определя

...
САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да продължи да определя
Коментари Харесай

Съдът подкрепя правомощията на Калифорния да определя водещи национални правила за емисиите от превозни средства

САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да продължи да дефинира свои лични водещи национални стандарти за излъчванията от транспортни средства, постанови федерален съд във вторник — две години след Администрацията на Байдън възвърне пълномощията на щата да прави това като част от напъните си да обърне връщането на околната среда от ерата на Тръмп.

Апелативният съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия блокира опит на Охайо, Алабама, Тексас и други водени от републиканците щати да анулират пълномощията на Калифорния да дефинира стандарти, които са по-строги от разпоредбите, избрани от федералното държавно управление. Съдът постанови, че щатите не са съумели да потвърдят по какъв начин стандартите за излъчвания на Калифорния биха нараснали разноските за транспортни средства, задвижвани с газ в техните щати.

Губернаторът на Демократическата партия Гавин Нюсъм, който постоянно популяризира водачеството на щата в политиката за климата, сподели, че правосъдното решение удостоверява способността на Калифорния да се бори с въздей...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР