Съжаляваме, Винъс, но Серина Уилямс си намери нов партньор за

...
Съжаляваме, Винъс, но Серина Уилямс си намери нов партньор за
Коментари Харесай

Серина Уилямс и дъщеря ѝ Олимпия атакуват корта - slava.bg

Съжаляваме, Винъс, само че Серина Уилямс си откри нов сътрудник за мачовете по двойки. Носителката на 23 трофеи от Големия шлем заведе щерка си Олимпия на корта, с цел да я запознае с ракетата и тениса. Момиченцето, което ще навърши 3 години през септември обаче нямаше потребност от урок, защото се оправя сносно и единствено.

Серина разгласява няколко фотоси в обществените мрежи, на които се вижда, че новите тенис партньорки са облечени в идентични тоалети и подготвени за игра. По едно време майка и щерка даже се поздравяват за извоювана точка. При овакантяване на корта, Олимпия оставя ракетата си на земята, с цел да може майка й да я прибере.

Заради пандемията от ковид Уилямс не е играла от февруари, когато взе участие на шампионата „ Fed Cup “ във Вашингтон. Мачовете от женската тенис половина би трябвало да стартират през август, дни преди началото на US Open. Треньорът ѝ Патрик Муратоглу не беше доста сигурен дали тенисистката ще играе на домашния шампионат, само че дни по-късно тя съобщи присъединяване.

От Американската тенис асоциация обявиха, че са взети всички ограничения за сигурност, с цел да може шампионатът да се организира умерено. Ще бъде основана прецизна организация в хотела в Манхатън, в който отсядат множеството тенисисти. Според CNN, с изключение на играчите, до стаите ще бъде допускан единствено още един човек от техния антураж.

Серина Уилямс неведнъж е говорила за ролята си на майка, откакто роди щерка си Олимпия през 2017 година. Тя призна, че за малко не изгубила живота си при раждането. „ Въпреки че имах доста лека бременност, щерка ми беше родена след незабавно цезарово сечение, откакто сърдечният ѝ темп се забави фрапантно “, споделя шампионката.

Всичко е минало прелестно, само че по-късно са пристигнали проблемите и за майката. Тя е получила белодробна емболия – положение, при което една или повече артерии в белите дробове се блокират от кръвен съсирек. За благополучие, лекарите съумяват да се оправят със обстановката и всичко завършва добре.

През 2018 година пък, след най-тежката си загуба в кариерата, Уилямс показа, че се усеща като ужасна майка. Тя призна, че се бори със следродилна меланхолия и единственото нещо, което я успокоява е диалогът с околните ѝ хора. „ Говоря с мама, със сестрите ми, с приятелите и те ми споделят, че всичко ще бъде наред “.

Същата година тя губи на финала на шампионата „ Уимбълдън “ и тогава съобщи, че продължава да играе за всички работещи майки по света. Ако тази година тя успее да вдигне трофея на Us Open, ще успее да се изравни по трофеи с Маргарет Корт, която е рекордьорка с 24.

Източник: tialoto
Снимка: Getty
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР