Съжалявам за това, което се случи, искрено съжалявам. Искам по-лека

...
Съжалявам за това, което се случи, искрено съжалявам. Искам по-лека
Коментари Харесай

След мелето със загинал на АМ „Тракия”: Турският тираджия поиска да бъде пуснат под гаранция от 100 000 лв

„ Съжалявам за това, което се случи, откровено скърбя. Искам по-лека „ мярка за неотклонение ”, склонен съм да платя 100 000 лв. „ Гаранция “, мога да ги платя ”. С тези думи 41-годишният турски камионджия, обвинен за гибелта на 33-годишен български жител изиска да бъде освободен от ареста.
Прочетете още
Тежката злополука с един умрял стана на 16 август на 94-и км на Автомагистрала „ Тракия ” посока София. От следствието досега е изяснено, че товарният автомобил с турския лидер блъска микробус, намиращ се в спешната лента. Вследствие на удара 33-годишният водач на буса умира на място.

От удара тирът се обръща по таван и смачква миркобуса с лидера в него. Пробите за алкохол и опиати на турския жител са негативни.

След злополуката, Пазарджишкият областен съд дефинира най-тежката „ мярка за неотклонение ” на турския жител и го остави в ареста. В края на тази седмица обвиненият се  изправи и пред Пловдивския апелативен съд, с цел да апелира решението на по-горна инстанция.

Пред магистратите турският жител и юристът му пледираха за по-лека мярка с претекстовете, че закононарушението е осъществено по несъобразителност, той е с чисто правосъдно минало и няма обосновано догатки, че може да се укрие и да извърши ново закононарушение.

Тъй като обаче няма непрекъснат адрес в България и никаква връзка с територията на страната ни, а следствието е към момента в ранна фаза, апелативните магистрати решиха, че най-подходяща мярка за неотклонение към сегашния миг е „ задържане под стража ”.

В решението на съда се споделя, че когато е налице смяна в посочените от съда условия, обвиненият и неговата отбрана имат право да предизвикват нова процедура, обвързвана с мярката за неотклонение, респективно и прокуратурата е в положение да упражни пълномощията си за промяна на изпълняваната такава.

Към момента определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР