Съхраняването на потенциала на транспортните коридори в Източна Европа и

...
Съхраняването на потенциала на транспортните коридори в Източна Европа и
Коментари Харесай

Предприемането на мерки войната в Украйна да не доведе до продоволствена и хуманитарна криза, обсъдиха в телефонен разговор президентите Радев и Йоханис

Съхраняването на капацитета на транспортните коридори в Източна Европа и предприемането на ограничения войната в Украйна да не докара до филантропична рецесия в страната и прилежащите на Европейски Съюз райони, разискаха в телефонен диалог президентите на България и Румъния Румен Радев и Клаус Йоханис.

Украйна е един от най-големите експортьори на зърнени храни от Европа и блокирането на нейните пристанища затруднява износа, което основава риск от продоволствена рецесия в редица страни, бе очебийно по време на диалога.

Обща бе позицията, че страните от Европейски Съюз следва да обединят напъните си за оказване на помощ за милионите бежанци от военните дейности. Недопускането на филантропична рецесия в Украйна изисква и основаването на условия за непрекъсване на филантропичната поддръжка и на вноса на артикули от първа нужда, бе посочено още по време на диалога.

Президентът Радев насочи покана към своя румънски сътрудник Йоханис да посети страната ни в комфортно за него време.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР