Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с

...
Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с
Коментари Харесай

Посланик: Експулсирането на руски дипломати може да доведе до нова Студена война

Съгласуваното експулсиране на съветски дипломати от Запада поради нападението с нервнопаралитично вещество във Англия може да докара до състояние на Студена война, предизвести съветският дипломат в Австралия, представен от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 съветски дипломати в отговор на отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри. Англия твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било осъществено с създадено от Русия нервнопаралитично вещество, напомня организацията.

Пред публицисти съветският дипломат в Канбера Григорий Логвинов сподели, че има скрит план сред западни страни за дискредитиране на Русия и той е почнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на предишния век.

" Ако Западът продължи да следва този курс, се притеснявам, че може да се окажем в обстановката на Студена война ", предизвести Логвинов.

Посланикът сподели, че двамата чиновници на разузнаването, които Австралия през вчерашния ден разгласи, че ще изгони, са " изцяло законни дипломати от кариерата ".

Той сложи под въпрос и случилото се с татко и щерка Скрипал, които са в болница в сериозно положение.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински отчет, подкрепящ политическите изказвания, че те са отровени с хипотетично нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и акцентира, че Русия няма причина да се интересува от двойния сътрудник.

" Скрипал беше наказан, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е забавен за Русия ", добави той.

Посланикът сподели, че съветският президент Владимир Путин чака рекомендации по какъв начин да отвърне на всеобщото експулсиране на съветски дипломати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР