Съгласно текущия план ракета “Союз-ФГ ще изведе в околоземна орбита

...
Съгласно текущия план ракета “Союз-ФГ ще изведе в околоземна орбита
Коментари Харесай

Трима души ще излетят в космоса на 28-ми май!

Съгласно настоящия проект ракета “Союз-ФГ ” ще изведе в околоземна орбита галактическия транспортен съд “Союз ТМА-13М ” на 28 май в 22:56 ч. българско време. Корабът ще се скачи с “Международната галактическа станция ” часове по-късно.

На борда на кораба ще се намират трима души – космонавт на Русия – Максим Сураев, астронавт на Европейската галактическа организация – Александър Герст, астронавт на НАСА – Рийд Уайзман.

 Crew to launch soon

Рийд Уайзман (НАСА), Александър Герст (ЕКА) и Максим Сураев (Роскосмос) театралничат пред ракетата, която ще ги изстреля в космоса. Credit: NASA

От всички тях единствено Максим Сураев е летял в космоса преди. По време на предходната си експедиция до “Международната галактическа станция ” през 2009 и 2010 година той влезе в историята като най-колоритния галактически блогър. Сураев описваше непрекъснато прекарванията в открития космос в личния си интернет блог.

Александър Герст, астронавтът на Европейската галактическа организация, е по генезис германец и със своя полет той ще се трансформира в 11-тият жител на Германия, който лети в космоса. Мисията на Герст е известна с името “Синя точка ”, кръстена на известната фраза на починалия Карл Сейгън, който описваше нашата лична Земя от космоса с това име. По време на 166-тия престой на “Международната галактическа станция ” Герст ще прави изследвания в региона на физиката, биологията, човешката физиология. Според Европейската галактическа организация всички опити ще оказват помощ за подобряването на живота на Земята и за подготовката на по-нататъшни пилотирани експедиции в Слънчевата система. По време на престоя си Александър Герст се чака да излезе и в открития космос на галактическа разходка.

Грегъри (Рийд) Уайзман, сходно на Герст, не е летял преди в космоса. Той е приключил тренировките за астронавт през 2011 година и от този момент насам старателно се е готвил за идния си галактически полет. Уайзман, сходно на Герст, също ще прави физични и биологични опити.

Корабът “Союз ТМА-13М ” ще стои прикачен към “Международната галактическа станция ” до м.ноември 2014 година, когато е планувано кацането.

Напомням на читателите, че в този момент на станцията живеят още и Александр Скворцов, Олег Артемиев и Стийв Суонсън. Тримата, които излетяха през месец март, ще стоят на орбита до 11 септември, когато е планувано тяхното кацане.

Те ще бъдат заменени от Александр Самокутяев, Елена Серова и Бари Уилмор, които ще летят в космоса с кораба “Союз ТМА-14М ” през септември. Елена Серова ще бъде едвам четвъртата жена-космонавт на Русия в историята на космонавтиката, след Валя Терешкова, Светлана Савицкая и Елена Кондакова.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР