Сагата в женската борба за мястото в категория до 62

...
Сагата в женската борба за мястото в категория до 62
Коментари Харесай

Сагата в борбата завърши с неявяване на Биляна Дудова за допълнителния мач

Сагата в женската битка за мястото в категория до 62 кг за присъединяване на европейското състезание в Будапеща приключи с отсъствие на Биляна Дудова на спомагателното преборване. На постоянното пас беше Тайбе поради непозволено тегло. От Българскатафедерация битка (БФБ) оповестяват, че Дудова не е пристигнала в Благоевград за наложителния кантар в 8 ч., който предшестваше срещата с Тайбе Юсеин в 10:30 часа през вчерашния ден.

 

Преди дни международната шампионка Дудова заяви, че е подценена за европейското състезание в Будапеща (28 март - 3 април).

 

" Биляна Дудова остава записана за присъединяване на европейското в категория до 59 кг, " сподели Валентин Райчев, общоприет секретар на федерацията -Ако тя и треньорът ѝ Георги Калчев желаят да вземат участие, би трябвало да потвърдим поръчката им. "

 

Претенциите, които Дудова имаше преди дни са, че е подценявана от националния треньор Петър Касабов, тъй като не се готви при него. Световната шампионка от 2021 година добави, че не е взимала заплата от началото на годината.

В събота федерацията се събра за изключително съвещание на управителния съвет, който в последна сметка насрочи преборване сред двете. Личният треньор на Биляна - Георги Калчев обаче съобщи, че Дудова няма да взе участие в това преборване.

 

" Като човек, който мисли за бъдещето на българската битка, взех решение, че след създалото се голямо напрежение към двете почтени девойки не е належащо да ги подлагаме още веднъж на нов стрес ", написа Калчев в послание до федерацията. Според него резултатът ще има отражение на самото европейско състезание.

" Пожелаваме триумф на Тайбе! И нека завоюва ново злато за България, тъй като го заслужава. Надяваме се в бъдеще да продължат разногласието за категорията на тепиха - при ясни и точни условия и да не се стига в никакъв случай повече до сходни обстановки ”.

Дудова поддържа думите на треньора си с обява във Facebook.

 
" Благодаря на всички хора, които ми писахте и ме подкрепяхте. Не единствено в този момент, само че и постоянно. Преборване няма да има, тъй като към този момент имаше на 18.03.2022. И аз не бях тази, която не съблюдава разпоредбите. Успех на българския тим ", написа Дудова.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР