Сагата около Новак Джокович приключва. Съдът в Австралия уважи жалбата

...
Сагата около Новак Джокович приключва. Съдът в Австралия уважи жалбата
Коментари Харесай

Съдът обяви решението си за Джокович!

Сагата към Новак Джокович завършва. Съдът в Австралия почете жалбата на международния №1 в тениса против локалното Министерство на вътрешните работи и не зачете анулацията на визата му.

Заседанието се организира онлайн, като самият Ноле се причисли към него малко преди края му. Сърбинът беше показан от трима юристи.

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели разгласи, че Джокович е направил всичко нужно, с цел да влезе в страната и би трябвало да може да се движи свободно в нея.
 Над 5 часа заседат случая
Над 5 часа заседат случая " Джокович ", чака се решение

Двете страни имат своите доводи

На австралийското държавно управление е подредено да заплати всички разноски по делото, а той да бъде освободен в границите на 30 минути и да му върнати паспорта и персоналните движимости, отнети му от службите на летището при идването му в Мелбърн.

Припомняме, че малко по-рано на Джокович беше разрешено да напусне хотела за мигранти, в който беше настанен. След излизането от " Парк хотел " сърбинът се причисли към юристите си.

Към момента не е ясно дали ще му бъде разрешено да взе участие в Australian Open, въпреки че има позволение от уредниците на първия за годината шампионат от Големия шлем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР