Сафарито в Африка е едно от водещите ваканционни преживявания, което

...
Сафарито в Африка е едно от водещите ваканционни преживявания, което
Коментари Харесай

Най-популярните сафари животни

Сафарито в Африка е едно от водещите ваканционни прекарвания, което разрешава на хората непосредствен контакт с дивите животни. Африка е дом на някои от най-хищните и грациозни създания на Земята. Хората посещават саваната в очакване да видят „ огромните пет ”. За тези от вас, които не са се докоснали до това неповторимо прекарване, ще ви разкажем за екзотичните водачи в листата.

Черен носорог

Първият представител на петте огромни е черният носорог. Гигантско тревопасно животно в този момент e мощно заплашен тип на континента, заради всеобщото бракониерско изтребване поради неговия рог. Съществуват редица държавни и частни стратегии за запазването на типа. Невероятно е преживяването този мощен и мощен тип да се срещне на сафари.

Леопард

Преминаваме към леопарда. Той е много по-разпространен в природата от носорога, само че относително мъчно може да се види. Активен е по залез и изгрев, тогава нормално ловува и скрива плячката в клоните на някое дърво. Именно заради това е добре да насочвате погледа си към околните дървета. Леопардът обича и просто да се излежава върху клоните. От високите дървета гъвкавия див звяр прави засадите и атакува жертвите си. През деня най-често спи прикрит в някой храсталак, в клоните на дърво или в нечия животинска дупка. Леопардът атакува маймуни, зебри, антилопи, биволи и други. Ако няма опция за подобен лов, той се храни с дребни животни, плъхове и плодове.

Африкански бивол

Африканският бивол е известно със своята мощ животно. Обикновено се среща на огромни стада. Здрави и мощни, биволите безспорно внушават почит и са измежду най-опасните животни на Африка. Смята се, че броят им надминава един милион, тъй че имате огромен късмет да видите най-малко няколко по време на пътуването из саваната.

Африкански слон

Не може едно сафари да премине без най-голямото сухоземно животно, а точно африканският слон. Теглото му надминава 10 тона, локалното население го назовава „ гальовен колос ”. Най-големият слон, който е регистриран до този миг е тежал 12, 234 тона и е погубен в Ангола през 1955 година. Африканският слон се храни с растителност и вода, която доближава до 50 литра дневно. Хоботът му е дълъг и посредством него нежният колос се храни и слага вода в устата си. Обонянието и слухът му са доста мощно развити за разлика от зрението. Въпреки, че наподобява спокоен, от време на време африканският слон може да бъде и по-агресивен.

Лъв

Представянето на петорката приключва със признака на Африка – лъвът.

Това е едно от най-интересните и завладяващи животни, които можете да видите на сафарито. Лъвовете будят удивление със своята издръжливост и неоспорима хубост. Тези огромни котки са отлични ловци, само че денем е по-вероятно да видите прайда да си почива под някоя сянка и да следи играта на дребните лъвчета в фамилията. И тъй като лъвовете са едни от най-интересните диви животни, считам да ви изкуша с повече информация за тях на страниците на: http://zoovidove.baubau.bg/лъв

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР