Съединените щати завършиха евакуацията на служителите от посолството си в

...
Съединените щати завършиха евакуацията на служителите от посолството си в
Коментари Харесай

САЩ евакуират посолството си в Судан

Съединените щати приключиха евакуацията на чиновниците от посолството си в Судан, съобщи американският Държавен департамент, представен от ДПА.

Евакуацията бе подхваната заради вилнеещите в Судан сражения сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка.

Всички чиновници на посолството и техните фамилии са евакуирани от Хартум, се споделя в изказване на Държавния департамент.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че работата на американското посолство е краткотрайно спряна.

" Да прекрати работата на някое от нашите посолства е постоянно мъчно решение, само че сигурността на нашите чиновници е моя първа отговорност ", посочи Блинкън. Държавният секретар разясни, че решението е взето във връзка " със сериозните и растящи опасности " от спора сред армията и Силите за бърза поддръжка.

Блинкън сподели още, че Съединени американски щати и отсега нататък ще оказват помощ на американците в Судан да възнамеряват сигурността си.

Евакуацията на чиновниците на американското посолство в Судан бе осъществена по заповед на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, отбелязва Франс прес.
       
" Днес по мое разпореждане американската войска извърши интервенция по евакуирането на американските държавни чиновници ", съобщи Байдън нощес, като прикани за неотложно преустановяване на огъня сред страните в спора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР