Съединените щати засилват натиска над Израел за Газа. В телефонен

...
Съединените щати засилват натиска над Израел за Газа. В телефонен
Коментари Харесай

САЩ засилва натиска над Израел за Газа, отварят нови хуманитарни коридори

Съединените щати ускоряват натиска над Израел за Газа. В телефонен диалог сред Джо Байдън и премиера Бенямин Нетаняху, американският президент се е оповестил за неотложно прекъсване на огъня. Байдън е обвързал поддръжката на Вашингтон за Израел със отбраната на цивилни жители в палестинския анклав.

След диалога от кабинета на израелския министър-председател оповестиха отварянето на нови филантропични коридори.

Граничният пункт " Ерец " сред Израел и северната част на анклава ще бъде краткотрайно отворен за първи път от началото на войната сред Израел и Хамас. Пристанище Ашдот също ще приема филантропични доставки. Помощи през Йордания ще влизат и през граничния пункт " Керем Шалом ".

Израел подхваща тези стъпки директно след 30-минутен телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху - първият сред двамата след гибелта на седем филантропични служащи при израелски удар.

" Президентът Байдън обясни нуждата Израел да разгласи серия от характерни и съответни стъпки за превъзмогване на вредите и страданията на цивилни жители и отбраната на филантропични служащи. Той обясни, че политиката на Съединените щати във връзка с Газа ще се дефинира на база оценката за израелските дейности. Байдън също по този начин акцентира, че незабавното преустановяване на огъня е от значително значение за стабилизиране и възстановяване на филантропичната обстановка и отбраната на почтени жители. И прикани премиера Нетаняху да упълномощи своите договарящи да сключат по-скоро договорка, с цел да върнат заложниците вкъщи ", съобщи Антъни Блинкен, държавен секретар на Белия дом.

Байдън е определил ударите против филантропични служащи и филантропичната обстановка като цяло като неприемливи.

" Очакваме и се надяваме да забележим през идващите часове и дни сензитивно увеличение на филантропичната помощ. Искаме да забележим, че редом с следствието, израелците желят и са в положение да подхващат на практика и незабавни стъпки за отбрана на филантропичните служащи ", сподели Джон Кърби, представител на Белия дом по въпросите на националната сигурност.

Същевременно следените от Хамас здравни управляващи в Газа оповестиха, че починалите от началото на спора към този момент са повече от 33 хиляди души.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР