Съединените щати засилиха още повече санкциите си срещу жизненоважния за

...
Съединените щати засилиха още повече санкциите си срещу жизненоважния за
Коментари Харесай

САЩ втвърдяват санкциите срещу туризма в Куба, налагайки ограничения на авиокомпаниите

Съединените щати ускориха още повече глобите си против жизненоважния за Куба туристически бранш, ограничавайки опциите на самолетните компании да наемат самолети, съобщи Франс прес.

Американското министерство на търговията разгласи, че ще отнеме лицензите на американски компании, даващи чартърен самолети на кубински самолетни компании, като ще отхвърля техни бъдещи молби за обновяване на лицензите.

Вашингтон ползва икономическо ембарго против Куба от 1962 година, а в този момент прави всичко допустимо, с цел да принуди Хавана да спре да поддържа държавното управление на президента Николас Мадуро във Венецуела, който Съединени американски щати желаят да отстранят от власт.

Вчерашното решение за сгъстяване на глобите уголемява и рестриктивните мерки за вноса от Куба и за американските артикули, които могат да бъдат продавани на острова.

През юни американският президент Доналд Тръмп, който ускори глобите против Куба след идването си на власт, разгласи възбрана за акостиране на американски круизни кораби на острова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР