Съединените щати взеха решение за затваряне на палестинското представителство във

...
Съединените щати взеха решение за затваряне на палестинското представителство във
Коментари Харесай

САЩ затварят палестинското представителство във Вашингтон

Съединените щати взеха решение за затваряне на палестинското посланичество във Вашингтон в следващата стъпка от страна на президента Доналд Тръмп за оказване на напън върху палестинците.
Затварянето на офиса идва в миг, в който Тръмп се пробва да принуди палестинското управление, което прекрати контактите си с Белия дом, да договаря, до момента в който американски екип се пробва да наложи проект за мир в Близкия изток – именуван от Тръмп „ дефинитивна договорка “.
Съединените щати бяха ядосани от палестинския опит за следствие против Израел за осъществяване на военни закононарушения от Международния углавен съд (МНС), напомня БГНЕС.
Палестински публични лица споделят, че повода за закриването на тяхното посланичество във Вашингтон е акцията им за заблуждение на Израел под отговорност от МНС.
" Ние бяхме известени от американски чиновник за решението им да затворят палестинската задача в Съединени американски щати ", съобщи генералният секретар на Организацията за избавление на Палестина Саеб Ерекат в изказване.
" Това е още едно потвърждаване на политиката на администрацията на Тръмп за групово наказване на палестинския народ, в това число посредством понижаване на финансовата поддръжка за филантропични услуги, измежду които опазване на здравето и обучение ".
Съгласно действителен от дълго време закон в Съединени американски щати разрешението на ООП да поддържа задачата си във Вашингтон би трябвало да се възобновява на всеки шест месеца.
Решението за затваряне на посланичество беше взето единствено дни преди 25-та годишнина от първото съглашение от Осло, подписано на 13 септември.
Засега няма мнения или изказвания от Белия дом, само че съгласно „ Уол Стрийт джърнъл “ по-късно през днешния ден съветникът по националната сигурност Джон Болтън ще разгласи затварянето на палестинското посланичество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР