Съединените щати видяха заплаха за свободата на словото в Черна

...
Съединените щати видяха заплаха за свободата на словото в Черна
Коментари Харесай

Медиен скандал в Черна гора привлече вниманието на САЩ

Съединените щати видяха опасност за свободата на словото в Черна гора. Според Съединени американски щати уволнението на генералния шеф на държавната телевизия в Черна гора опонира на правилата на свободата на словото. Оценката е на говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хезър Науърт, съобщи БГНЕС.
Съветът на шефовете на Радио и телевизия на Черна гора (RTCG) постанови да бъде уволнена генералната директорка Андриана Кадия, като я упрекна в корист със служебното състояние е непрофесионално управление на компанията. Предполага се, че Кадия е подписвала нелегално контракти с локални неправителствени организации за осъществяване на документални следствия, които биха могли да нарушат независимостта на радиотелевизионната компания. Много медии допускат, че уволнението на Кадия е проведено от ръководещата партия в Черна гора, с цел да бъде открит политически надзор над компанията.
" Решението на управителния съвет на държавната радиотелевизионна компания подкопава свободата на медиите в Черна гора ", съобщи Науърт. Според нея свободата на словото е нужна и за евроатлантическата интеграция на страната.
" Черна гора би трябвало да направи повече, с цел да пази свободата на словото и публицистичната самостоятелност на държавната радиотелевизионна компания ", съобщи Науърт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР