Съединените щати вероятно биха могли да се намесят в руско-украинската

...
Съединените щати вероятно биха могли да се намесят в руско-украинската
Коментари Харесай

Опит за сплашване на Запада! Какво се знае за тактическите ядрени...

Съединените щати евентуално биха могли да се намесят в руско-украинската война, в случай че Украйна загуби, сподели водачът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис пред CBS.

„ Не можем да позволим Украйна да падне, тъй като в случай че се случи, има забележителна опция Америка да би трябвало да се намеси в спора – освен с нашите пари, само че и с нашия боен личен състав “, сподели конгресменът.

Джефрис е уверен, че задачата на Владимир Путин е възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики и след Украйна Русия ще заплаши други страни, които преди този момент са били членки на Съюза. Включително и тези, които в този момент са част от НАТО.

Междувременно НАТО дефинира " червени линии " за Русия, написа италианският вестник La Repubblica, базирайки се на свои източници: в случай че Русия ги пресече, алиансът може да се намеси във войната. Според изданието сега НАТО няма оперативни проекти за изпращане на военни в Украйна; Първата „ алена линия “, съгласно създателите на публикацията, е директното присъединяване на Беларус във войната на страната на Русия, да вземем за пример нова офанзива против Киев от беларуска територия. Втората „ алена линия “ ще бъде премината, в случай че Русия се реши на военни провокации против балтийските страни или на нахлуване против Молдова.

По-рано френският президент Еманюел Макрон не изключи изпращането на войски на НАТО в Украйна - той направи съответното изказване за първи път на 26 февруари. На идващия ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че до момента в който съдружниците от алианса дават на Украйна „ невиждана поддръжка “, той „ не възнамерява да разполага бойни елементи на НАТО в Украйна “.

В отговор на изказванията за допустимо присъединяване на НАТО в руско-украинската война Москва заплашва с нуклеарен удар. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, споменавайки изказванията на конгресмен Джефрис, Макрон и „ английски представители “, сподели: „ Те говореха за подготвеност и даже желание да изпратят въоръжени контингенти в Украйна, т.е. в действителност изложиха бойците на НАТО на Руската войска е напълно нова ескалация на напрежението, изисква особено внимание.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев назова тези, които приказват за допустимо изпращане на северноатлантически контингент, „ негодници “, „ луди “ и „ идиоти “. „ Изпращането на нашите войски на територията на някогашна Украйна ще докара до непосредствено влизане на техните страни във войната, на което ние ще би трябвало да отговорим, само че в този случай никоя от тях няма да го направи може да се скрие или на Капитолийския рид, или в Елисейския замък, нито на Даунинг стрийт 10. Ще пристигна световна злополука “, написа Медведев. В канала си в Telegram той заяви още, че „ Генерален щаб е почнал подготовка за ученията, в това число действия за практическо отработване на подготовката и потреблението на нестратегически нуклеарни оръжия “.

В формалните обществени мрежи на съветското министерство на защитата се появи обявата, че по предписание на висшия главнокомандващ – т.е. Владимир Путин – Генералният щаб е почнал подготовката за тези учения. Там се споделя, че в ученията ще вземат участие ракетни сили, авиация и флот в Южния боен окръг, който граничи с Украйна. Мястото и датата на ученията не са оповестени, само че се дава обещание те да се проведат в близко бъдеще.

„ Учението е ориентирано към поддържане готовността на персоналния състав и техниката на подразделенията за бойно потребление на нестратегическо нуклеарно оръжие за реагиране и абсолютно обезпечаване на териториалната целокупност и суверенитета на съветската страна в отговор на провокативни изказвания и закани на обособени западни чиновници против Руската федерация “, се споделя в изказването на Министерството на защитата.

Пред „ Настоящо време “ военният специалист, професор в Пражкия общински университет Юрий Федоров, проучва какви биха могли да бъдат ученията, които Русия дава обещание да организира:

„ Нека въпреки всичко да вършим разлика сред изказванията и самите учения, считам, че изказването за ученията е опит за заплашване на Запада със опасността от нуклеарна война, тъй че френският президент Еманюел Макрон и някои други европейски политически водачи да отхвърлят тези изказвания В тези или други обстановки войските на някои европейски страни и страни-членки на НАТО могат да бъдат дислоцирани и ситуирани на територията на Украйна. Това, явно, мощно изплаши съветския истаблишмънт, политическото управление и военното командване и те потеглиха по различен метод. кръг от нуклеарно изнудване “, счита Фьодоров.

В същото време военният специалист обръща особено внимание на формулировката, определена от Министерството на защитата при оповестяването на ученията: „ Това не е обучение с потребление на нуклеарно оръжие, тъй като ученията с потребление на нуклеарно оръжие допускат, че би трябвало да има пълноценна същинска нуклеарна детонация, детонация на нуклеарно оръжие - и тогава някакъв метод войските би трябвало да създадат нещо сходно. че в тези условия да пробият някъде или даже да работят на бойното поле, когато се случи същинска нуклеарна детонация. следователно. "

„ Тоест, на носителя на тези нуклеарни оръжия - това могат да бъдат ракети Искандер или ракети Калибър, или може би самолетоносачи - там са сложени или същински нуклеарни оръжия, нуклеарни бойни глави, или тяхна реплика. И изчисленията на тези пускови установки, изчисленията на подводници или кораби, на които могат да бъдат ситуирани тези ракети, с цел да се научат да боравят с нуклеарни оръжия “, изяснява хода на такива учения Юрий Федоров.

Според военният специалист потреблението на нуклеарни оръжия по време на тактически учения е „ малко евентуално “: „ Дали ракетата ще бъде изстреляна с нуклеарно оръжие, ние най-вероятно не знаем, тъй като може да отлети някъде, може да й се случи нещо, цялото нещо може да падне някъде – а не къде По време на учения в съветската войска най-вероятно ще има симулатори оръжие в точното време на точното място. “

Павел Подвиг, старши откривател в Института на Организация на обединените нации за проучване на разоръжаването в Женева, в изявление за Mediazona означи, че Русия от време на време организира учения, сходни на оповестените, само че евентуално не в подобен мащаб. Подвиг сподели на изданието, че през 2020 година в Бурятия екипажите на „ Искандер-М “ са практикували доставка на „ специфични муниции “ в избран регион. „ Когато НАТО споделя, че Русия практикува потреблението на нуклеарно оръжие, те, както ме увериха, виждат просто отработване на процедури за доставка “, цитира специалистът. „ Което в действителност е обикновено, само че аз мислят, че се упражняват върху макети, не носят самите бойни глави и в този момент, уповавам се, няма да го създадат. ", добавя той.

В обявата се загатва за учения по потребление на тактическо нуклеарно оръжие през 1970 и 1975 година - става дума за учения на руския флот, наречени " Океан-70 " и " Океан-75 ". Подобни учения се организират през 1983 година, когато напрежението сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати беше в най-високата си точка от Кубинската ракетна рецесия, само че Mediazona не съумява да откри директни индикации за потребление на тактически нуклеарни оръжия по време на тези учения.

 

" Настоящее время ", превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР