Съединените щати възобновяват санкциите срещу Иран. Първата вълна санкции ще

...
Съединените щати възобновяват санкциите срещу Иран. Първата вълна санкции ще
Коментари Харесай

САЩ възобновяват санкциите срещу Иран

Съединените щати възобновяват глобите против Иран. Първата вълна наказания ще блокират финансови транзакции, импорт на първични материали и покупко-продажби в автомобилната и самолетната промишленост. Европейският съюз задейства контра ограничения за отбрана на европейските компании. Съединените щати оказват психическо влияние върху Техеран за дестабилизация на иранските пазари, разяснява иранският външен министър Мохамед Зариф.

 © Българска телеграфна агенция
От тази седмица Техеран няма да може да купува долари, да търгува със злато, въглища и промишлени компютърни стратегии поради наложените още веднъж американски наказания.
Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: " Съединените щати подхващат дипломатически и финансов напън, с цел да отрежат средствата, които режимът употребява с цел да се обогати и да поддържа сеенето на гибел и опустошения. В центъра на тази акция са обновените наказания върху банковия и енергийния бранш на Иран ".
Втората вълна наказания е през ноември и ще касае енергийния бранш. Всички наказателни ограничения от страна на Белия дом засягат европейски компании като Ербъс, Рено, Тотал или ЕНИ. Брюксел задейства контра ограничения.
Мина Андреева, представител на Европейска комисия: " Утре, обновеният блокиращ правилник на Европейския съюз влиза в действие. Той ще пази европейските компании, които законно търгуват с Иран от резултата на американските извънтериториални наказания ".
Регламентът да вземем за пример не разрешава на европейските компании да се преценяват с американските наказания и разрешава на европейската капиталова банка да пази европейски вложения в Иран.

За информация - Иран изнася близо 4 милиона барела нефт на ден. 20 % от тях купува Евросъюзът, а 70 на 100 Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР