Съединените щати увеличават над четири пъти настоящия брой на въоръжените

...
Съединените щати увеличават над четири пъти настоящия брой на въоръжените
Коментари Харесай

САЩ ударно трупат войници в Тайван

Съединените щати усилват над четири пъти сегашния брой на въоръжените си сили, ситуирани в Тайван , оповестява в. " Уол стрийт джърнъл ".

Този ход е за разширение на програмата за образование на военните на острова на фона на възходящата опасност от Китай.

Съединени американски щати имат намерение да разположат сред 100 и 200 бойци на острова през идващите месеци , в съпоставяне с едва към 30 военнослужещи преди година, стана ясно от думите на американски чиновници. Те обясниха, че ще бъде разширена стратегия за образование, която Пентагонът се е постарал да не разгласява, до момента в който Съединени американски щати работят, с цел да обезпечат на Тайпе нужните качества за самозащита, без да предизвикат Пекин.

През последните няколко години американските войски на острова, измежду които имаше бойци от частите за специфични интервенции и американски морски пехотинци, бяха малобройни.

Планираното нарастване ще бъде най-голямото разполагане на американски сили в Тайван от десетилетия, защото двете страни се сближават в опит да противодействат на възходящата военна мощност на Китай.

Освен образование в Тайван, контингент от тайванската войска се образова и в Съединени американски щати от Националната армия на Мичиган.
 Висш чиновник на Пентагона отпътува за Тайван
Висш чиновник на Пентагона отпътува за Тайван

На фона на обтегнатите връзки с Китай

Американски чиновници разкриха, че увеличението на военното наличие на острова е планувано от месеци - много преди връзките сред Съединени американски щати и Китай още веднъж да се изопнат този месец, откакто хипотетичен прекоси Северна Америка и от американските военновъздушни сили.

Новината идва часове, откакто китайската войска още веднъж изрази подготвеност да предприеме дейности за справяне с всевъзможни опити за фракционизъм от страна на Тайван.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Да не се подценяват упоритостите на Китай към Тайван
Централно разузнавателно управление на САЩ: Да не се подценяват упоритостите на Китай към Тайван

Си е наредил на армията си да бъде подготвена да извърши инвазия в самоуправляващ се Тайван до 2027 година

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Засилената военна интензивност на Пекин към острова насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров ще се смятат за акт на война.
 Пентагонът се съмнява, че Китай неизбежно ще нахлуе в Тайван
Пентагонът се съмнява, че Китай неизбежно ще нахлуе в Тайван

Въпреки засилената военна активност на Пекин към острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР