Съединените щати си осигуриха милиони дози от евентуална ваксина срещу

...
Съединените щати си осигуриха милиони дози от евентуална ваксина срещу
Коментари Харесай

САЩ с милиони дози от бъдеща COVID-ваксина, Европа бърза, за да не остане с празни ръце

Съединените щати си осигуриха милиони дози от възможна ваксина против ковид във водещи фармацевтични концерни. Сега доста европейски страни се сплотяват, с цел да не останат с празни ръце, написа немското издание „ Ди Велт ".

В търсенето на ваксина против пандемията от COVID-19 индустриалните страни се нареждат все по-ясно. Администрацията на Доналд Тръмп си обезпечи осъществяването на огромни поръчки от някои от най-големите производители на ваксини. В същото време Германия, Франция, Италия и Нидерландия се пробват колкото е допустимо по-бързо да обединят напъните си, с цел да обезпечат на Европа доставка на бъдещите ваксини.

Планира се да се договаря с производителите, с цел да се обезпечат ваксини за целия Европейски Съюз и да се разширят индустриалните мощности в Европа. Има подготвеност „ за договаряния с множеството фармацевтични концерни ", с цел да се подсигурят " задоволителни количества за Европейски Съюз и отвън него ", се споделя в взаимно писмо на обединяването, представено от „ Велт ам Зонтаг ".

Досега Европа предпочиташе да се държи встрани от тази тематика. Причина за това беше вярата, че най-силните страни в света ще намерят общо решение на въпроса и ще обезпечат допустимо най-бързо ваксина за човечеството. Че това е неточност, стана ясно по време на донорската конференция за пандемията на Европейската комисия при започване на май.

Съединени американски щати бяха единствените от седемте най-развити индустриални страни, които не поддържаха финансово общата цел за събиране на 7,5 милиарда евро в поддръжка на планове за ваксина против COVID-19. Вместо това Съединените щати сами към този момент от дълго време са сключили национални съглашения с фармацевтичната промишленост.

Само в английския фармацевтичен тръст „ Astra Zeneca ", който работи по обещаваща ваксина дружно с откриватели от Оксфордския университет, Вашингтон посредством своята изследователска организация „ Bardгa " е вложил 1 милиард евро за изследвания, произвеждане и продажба на бъдещата ваксина. По този метод Съединените щати са си подсигурили доставката на 300 милиона дози от имунизацията. Британското държавно управление, от своя страна, си е осигурило правото на доставка на повече от 100 милиона единици.

„ Имаме потенциал за производството на 2 милиарда дози ваксина, като първите доставки ще бъдат направени през септември 2020 година ", оповестяват от концерна. От там са влезнали в контакт с европейски структури „ за даването на необятен и обективен достъп до имунизация в границите на Европейския съюз и в световен мащаб ".

През „ Barda " Съединени американски щати са вложили 300 милиона $ в концерна „ Sanofi ", който взаимно с конкурентния „ GlaxoSmithKline " работи върху ваксина против COVID-19.

Шефът на „ Sanofi " Пол Хъдзън увери, че Съединените щати са си подсигурили правото на най-голямата предварителна поръчка - изявление, което по-късно беше изтрито.

Действията на американската организация в Европа от дълго време се следи с съмнение. От пролетта президентът на Франция Еманюел Макрон упорства взаимно с Германия да се откри общ европейски отговор на изолирания метод на администрацията на Тръмп.

Съюзът е отворен за разширение

Правителствените дотации включват обилни финансови опасности, тъй като страните влагат милиарди в планове за ваксина, за които въобще не е ясно дали ще реализиран стремежи триумф. Но терзанията за това, че ще останат с празни ръце в световната конкуренция и че би трябвало да изясняват на личните си жители, за какво за жалост нямат достъп до ваксина, принуди държавните управления в Берлин, Париж, Рим и Хага да се задействат. Те ще се стремят към " обективен и транспарантен " развой, тъй че всяка от държавите-членки на Европейски Съюз, която взе участие в това обединяване, да получи сравним дял от наличната ваксина, според от числеността на популацията си, се споделя в писмото.

Алиансът може да бъде уголемен в бъдеще. Очевидно се разискват Англия, Норвегия, Сингапур и Япония, като не е изненадващо, че Съединени американски щати въобще не се загатват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР