Съединените щати ще засилят военното си присъствие в Европа, за

...
Съединените щати ще засилят военното си присъствие в Европа, за
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ ще засилят военното си присъствие в Европа

Съединените щати ще " засилят военното си наличие в Европа ", с цел да може НАТО " да реагира на закани, които идват от всички направления и във всички сфери - по суша, въздух и вода ", съобщи през днешния ден американският президент Джо Байдън на срещата на НАТО в Мадрид, съобщи Франс прес.

Байдън разгласи, че Съединени американски щати ще засилят военното си наличие и отбранителните си качества в Испания, Полша, Румъния, балтийските страни, Обединеното кралство, Германия и Италия.

" Ние сме на срещата " и " потвърждаваме, че НАТО е по-необходима от всеки път ", съобщи американският президент дружно с генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг. Той напомни, че Съединени американски щати към този момент са разположили тази година 20 000 спомагателни бойци в Европа, с цел да подсилят линиите в отговор на нападателните начинания на Русия.

Освен това Байдън удостовери, че Вашингтон ще усили от четири на шест броя на своите ескадрени миноносци в испанската военноморска база Рота и ще сътвори в Полша " непрекъснат щаб на 5-ти американски армейски корпус ".

" Ще поддържаме спомагателна бригада " от общо 5000 души, която ще бъде основана в Румъния, добави Байдън. Освен това ще бъдат ситуирани спомагателни сили в балтийските страни.

" Ще изпратим две спомагателни ескадрили " бойни самолети Ф-35 във Англия и " ще разположим спомагателни качества за противовъздушна защита " в Германия и Италия, посочи президентът в малко изказване за медиите.

Руският президент Владимир Путин " искаше финландизация на Европа ", смяна на страните членки на Алианса към по-неутрална позиция, сходна на тази, която исторически заемаха скандинавските страни. Вместо това обаче той реализира " натовизация на Европа ", акцентира Байдън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР