Съединените щати ще продължават да подкрепят демокрацията, просперитета и сигурността

...
Съединените щати ще продължават да подкрепят демокрацията, просперитета и сигурността
Коментари Харесай

САЩ: Гърция е ключовият ни съюзник на Балканите

Съединените щати ще не престават да поддържат демокрацията, просперитета и сигурността на Гърция. Това е декларирал държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в свое писмо до гръция министър-председател Кириакос Мицотакис. По думите на Помпео двустранните взаимоотношения сред двете страни са ''специални''.

,,Считаме Атина за основен съдружник и значим състезател в Източното Средиземноморие и на Балканите. Съединени американски щати наблюдават деликатно протичащото се в района и считат, че всички, които имат ползи в Източното Средиземноморие, би трябвало да търсят спокойно решение и да се въздържат от каквито и да било дейности или заявления, които могат да се одобряват за провокативни'', написа още в писмото на американския държавен секретар.

Гърция купува F-35

Помпео акцентира, че Съединените щати не желаят ескалация на напрежението в района, а по-скоро пълностоен разговор, който ще докара до резултати, съответстващи на интернационалното право, осведоми електронното издание на вестник ''Катимерини''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР