Съединените щати ще изпратят войски у нас за съвместни учения

...
Съединените щати ще изпратят войски у нас за съвместни учения
Коментари Харесай

САЩ изпращат бронетранспортьори у нас

Съединените щати ще изпратят войски у нас за взаимни учения и по-добра оперативна съгласуемост . Това разгласи ръководителят на Пентагона Лойд Остин, представен от WorldAkkam и БГНЕС.

Той заяви, че България ще одобри американска рота бронетранспортьори Stryker от Федерална Република Германия за учения.

Остин уточни и че Вашингтон ще реалокира част от войските си от Германия в България , с цел да обезпечи благоприятни условия за взаимно образование и по-добра оперативна съгласуемост.
 Българската бойна група – до 1 000 души и хъб за обучение и подготовка
Българската бойна група – до 1 000 души и хъб за обучение и подготовка

Включва се американски контингент от 100-150 военни с 15 бойни бронирани машини

.: There is nothing inevitable about this looming conflict. It can still be averted. The path of diplomacy may be difficult, but it is still worth the trek.
— Department of Defense???????? (@DeptofDefense)
" Бих желал да се обърна с признателност към България, която тъкмо през днешния ден се съгласи да одобри ротата Stryker на американската войска за благоприятни условия за взаимно образование. Тези войски ще отпътуват от Германия в околните дни и ще оказват помощ за обезпечаване на нашата подготвеност и оперативната ни съгласуемост с България като наш съдружник в НАТО " , съобщи той.

Страните от НАТО придвижват войските си към източните граници на Алианса поради хипотетичните проекти на

Днешното изказване на министъра на защитата на Съединени американски щати идва след поредност от изказвания, че от границата с Украйна, а в противен случай - довежда ги " до прага на НАТО ".
 Петков: България ще продължи да бъде предан и предсказуем член на НАТО
Петков: България ще продължи да бъде предан и предсказуем член на НАТО

На съвещание в Министерски съвет по тематиката с Украйна

От 100 до 150 американски военнослужещи ще бъдат предислоцирани от Германия с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции, както и с до 15 бойни машини на пехотата.

В взаимната подготовка вземат участие Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Поредната ротация на американски военни у нас е част от двустранното съдействие и образование в региона на защитата според изискванията на подписаното през 2006 година сред държавните управления на България и Съединени американски щати Споразумение за съдействие в региона на защитата.
 Стефан Янев пред НАТО: България усилва разноските за защита
Стефан Янев пред НАТО: България усилва разноските за защита

Изграждаме българска батальона група
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР