Съединените щати ще изпратят на Украйна тежко въоръжение. Това стана

...
Съединените щати ще изпратят на Украйна тежко въоръжение. Това стана
Коментари Харесай

САЩ изпращат на Украйна оръжия общо за над 2,5 млрд. долара

Съединените щати ще изпратят на Украйна тежко въоръжение. Това стана ясно след диалог по телефона сред президентите Байдън и Зеленски, съобщи Нова тв.

Неотдавна Англия промени мнението си от началото на войната и даде обещание на украинците бронирани машини и оръдия.

Сега същото вършат от Вашингтон. Те ще изпратят хеликоптери, оръдия, 200 бронетранспортьора и противокорабни ракети.

Общата стойност на оръжията, които американцитe ще дадат на Украйна, надвиши 2,5 милиарда $, споделиха от Пентагона.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е " откровено признателен " на Съединени американски щати за новия пакет военна помощ на стойност 800 милиона $, съобщи Асошиейтед прес.

В ежедневното си послание Зеленски изрече и признателност за визитата на президентите на Полша, Естония, Литва и Латвия. По думите му това са водачи, които " ни оказват помощ от първия ден, които не се поколебаха да ни дадат оръжие, които не изпитаха подозрение дали да наложат наказания ".

Зеленски сподели, че в телефонния си диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали новата доставка на оръжие, още по-твърди наказания против Русия и напъните да бъдат изправени пред правораздаването тези съветски военни, които са направили военни закононарушения в Украйна.

" Неизбежно е съветските войски да бъдат подведени под отговорност. Ще надигнем всички пред арбитражен съд, и то освен за това, което е осъществено в Буча ", съобщи още Зеленски, напомняйки за визитата на прокурора на Международния углавен съд Карим Хан в региона.

Президентът на Украйна добави, че не престават дейностите по почистване на десетки хиляди неексплодирали снаряди и мини, изоставени в Северна Украйна след изтеглянето на руснаците. Той прикани хората, които се завръщат по домовете си, да бъдат деликатни към всевъзможни непознати предмети и да оповестяват за тях в полицията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР