Съединените щати ще изпратят на Индия помощ в размер над

...
Съединените щати ще изпратят на Индия помощ в размер над
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят на Индия медицинско оборудване за над 100 милиона долара

Съединените щати ще изпратят на Индия помощ в размер над 100 милиона $ за битка с ковид, оповестиха международните организации, като се базират на изказване на Белия дом.

Доставките, които ще стартират да идват през днешния ден и ще продължат идната седмица, включват 1000 кислородни бутилки, 15 милиона защитни маски N95 и един милион бързи проби, се споделя в изказването.

Освен това Съединени американски щати ще пренасочат към Индия своята поръчка от 20 милиона дози ваксини на AstraZeneca и ще изпратят първия транш от 20 хиляди опаковки от антивирусното лекарство ремдесивир.

" Също както Индия изпрати помощ на Съединените щати, когато нашите лечебни заведения бяха под напън при започване на пандемията, Съединени американски щати са решени да оказват помощ на Индия в миг на потребност ", се показва в изказването на Белия дом.

Броят на умрелите в Индия, където лечебните заведения изпитват изострен дефицит от кревати и О2, през вчерашния ден надвиши 200 000. През последното денонощие бяха регистрирани 360 960 нови случая на заразяване, с което общият им брой към този момент доближава 18 милиона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР