Съединените щати ще използват всички свои военни възможности, включително ядрена,

...
Съединените щати ще използват всички свои военни възможности, включително ядрена,
Коментари Харесай

САЩ обещават пълна военна защита срещу КНДР на съюзниците си от Япония и Южна Корея

Съединените щати ще употребяват всички свои военни благоприятни условия, " в това число нуклеарна, стандартна и противоракетна защита ", с цел да защитят съдружниците си Япония и Южна Корея, съобщи през днешния ден заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман, предупреждавайки Северна Корея да не ускорява провокациите си, съобщи Асошиейтед прес.

Шърман сподели, че многократните изстрелвания на балистични ракети и артилерия от страна на Северна Корея през последните седмици са провокативни военни дейности. Пхенян дефинира дейностите си като тренировки за потреблението на тактически нуклеарни оръжия.

" Това е надълбоко безконтролно, рисково и дестабилизиращо ", съобщи Шърман по време на диалози в Токио с южнокорейския заместник-министър на външните работи Чо Хьондон. Двамата дипломати се срещнаха преди утрешната тристранна среща с японския им сътрудник. Това ще бъде втората персонална среща на тримата публични представители, откогато консервативният южнокорейски президент Юн Сук-йол встъпи в служба през май, което беше сигнал за възстановяване на комплицираните взаимоотношения сред Япония и Южна Корея.

" Ще използваме цялостния набор от отбранителни благоприятни условия на Съединени американски щати, с цел да защитим нашите съдружници, в това число нуклеарни, стандартни и противоракетни отбранителни благоприятни условия ", съобщи Шърман.

По време на диалозите си с американската публична представителка южнокорейският заместник-министър на външните работи изрази безпокойствие по отношение на признатата през септември нова севернокорейска политика в региона на нуклеарните оръжия, която усилва опцията за случайно потребление на нуклеарни оръжия. " Това основава съществено напрежение на Корейския полуостров ", съобщи Чо.

По-рано през днешния ден Шърман се срещна с японския заместник-министър на външните работи Такео Мори и удостовери по-нататъшното подсилване на японско-американския съюз, както и други общи цели, в това число цялостната денуклеаризация на Северна Корея и взаимния отговор на все по-настъпателните дейности на Китай в района.

Японският министър на защитата Ясукадзу Хамада наскоро съобщи, че счита, че Пхенян е постигнал умаляване на нуклеарните бойни глави, като в същото време е подобрил доста ракетните си качества посредством диверсификация на технологиите си за изстрелване, което прави прехващането им доста по-трудно.

Японските и южнокорейските публични лица също се срещнаха през днешния ден и разискаха способи за възстановяване на двустранните връзки. те бяха съществено обтегнати поради различия, произлизащи от японските дейности по време на Втората международна война, включващи корист с корейски служащи и принуждаването на девойки и млади дами да работят в обществени домове за японски бойци.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР